Την Δευτέρα το μεσημέρι η συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Π. Καμμένο

Την Δευτέρα το μεσημέρι η συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Π. Καμμένο
Ενημερώθηκε: 12/01/19 - 15:34

Μετά από σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία Π. Καμμένου και Αλ. Τσίπρα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με πηγές του κόμματος. Μια συνάντηση που θα κρίνει τις πολιτικές εξελίξεις του επόμενου διαστήματος. Η χθεσινή άλλωστε επικύρωση των Πρεσπών στα Σκόπια δεν αφήνει περαιτέρω χρονικά περιθώρια για αναβολές. 

Αρχικά η συνάντησή τους είχε οριστεί για την Παρασκευή, αλλά  αναβλήθηκε, έπειτα από αίτημα του Πάνου Καμμένου.

όπου θα συζητηθούν οι «όροι» του επικείμενου διαζυγίου, αλλά και τα επόμενα βήματα. Από το Μαξίμου χθες εξέπεμπαν πως έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο στον Πάνο Καμμένο ώστε να αποφασίσει πώς θα πορευτεί και μετά το χθεσινό tweet είναι ορατό ένα συναινετικό διαζύγιο (που δε θα εγείρει ζήτημα δεδηλωμένης), τουλάχιστον αυτό δείχνει να θέλει ο Π. Καμμένος, ο οποίος έτσι θα αποφύγει τη ρήξη εντός του κόμματός του. 

Τα πάντα ωστόσο θα εξαρτηθούν από την κατ' ιδιαν συζήτηση τους, η οποία  και θα δρομολογήσει άμεσα όλες τις εξελίξεις. Σημείο «κλειδί» για τον Π. Καμμένο, να μη διατηρήσει ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα τους αντάρτες των ΑΝΕΛ.

Πλέον η σκυτάλη των εξελίξεων πέρασα στα χέρια του πρωθυπουργού, ο οποίος δέχεται εισηγήσεις για ρήξη με τον Π. Καμμένο, με το επιχείρημα ότι «πρόκειται για ένα μόνιμο πρόβλημα που θα το βρίσκουμε μπροστά μας συνέχεια». Επιπλέον θα ήταν και μία κίνηση που θα βοηθούσε επικοινωνιακά την κυβέρνηση.