Τσίπρας: Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους: Μητσοτάκης:Δεκτό το debate και στον ΣΚΑΪ

Ο Αλέξης Τσίπρας και η πρόσκληση για debate στον Κυριάκο Μητσοτάκη "ακόμα και στον ΣΚΑΪ"
Ενημερώθηκε: 16/01/19 - 23:24

Ο Αλέξης Τσίπρας έστω και οριακά πέρασε την ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή με 151 βουλευτές (145 του κόμματός του) και πλέον το επόμενο μεγάλο θέμα του είναι με πόσους ψήφους θα επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι πρώτες δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας:

«Σήμερα, το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που έχει αλλάξει την Ελλάδα και που θα συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του. Και τόνισε συγκεκριμένα: «Σήμερα το Κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην σταθερότητα. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας. Σε μια κυβέρνηση που έχει ήδη αλλάξει την Ελλάδα και που θα συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναι σε debate 

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Βουλή, προσκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε τηλεοπτικό debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε: Πάμε σε ντιμπέιτ, πάμε στην δημόσια τηλεόραση, πάμε και στον ΣΚΑΪ για να σπάσει το εμπάργκο. Εμείς έχουμε επιχειρήματα, εσείς όχι. 

Σε αυτό το κάλεσμα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε θετικά και μένει να δούμε την συνέχεια.