Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με τουρκικές σημαίες και σημαία της «ανεξάρτητης Θράκης» (ΦΩΤΟ)

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με τουρκικές σημαίες και σημαία της «ανεξάρτητης Θράκης»
Ενημερώθηκε: 09/05/17 - 13:52

Ο βουλευτής που έχει περάσει από ΝΔ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ και τώρα βρίσκεται στην Δημοκρατική Συμπαράταξη-ΠΑΣΟΚ, Ιλχάν Αχμέτ βρέθηκε σε εκδήλωση του αλυτρωτικού "Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Τουρκίας"!

Η φωτογραφία του κ.Ιλχάν Αχμέτ που δημοσιοποιούν τα tourkikanea.gr είναι από εκδήλωση του BTTTDD στο οποίο εμφανίζονται παντού οι τουρκικές σημαίες αλλά και οι σημαίες της "ανεξάρτητης Θράκης"!

Μετά το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο περιφερειακό συμβούλιο Ξάνθης που είχε φωτογραφηθεί σχηματίζοντας το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων, το κόμμα της Φώφης Γεννηματά βρίσκεται μπροστά σε ένα κρισιμο ερώτημα με το μέλλον του βουλευτή του, που δείχνει να αμφισβητεί την ελληνικότητα της Θράκης.

Ο δικηγόρος στο επάγγελμα Ιλχάν Αχμέτ είχε διατελέσει βουλευτής Ροδόπης στο παρελθόν, κατά την περίοδο 2004-2007, με τη ΝΔ, ενώ εξελέγη και πάλι στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 με το Ποτάμι, μετά από ένα ατυχές πέρασμα από τη ΔΗΜΑΡ. Η πορεία προς τα... αριστερά συνεχίζεται για τον κ. Αχμέτ καθώς βρίσκεται πλέον στα έδρανα της Δημοκρατικής Συμπαρατάξης-ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση του Ιλχάν Αχμέτ

 

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση με την οποία καταφέρθηκε εναντίον του στελέχους των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Παραβρέθηκα πριν λίγες μέρες στη Προύσα της Τουρκίας, σε ιδιωτική επίσκεψη συμμετοχής σε μια μεγάλη θρησκευτική τελετή ομοθρήσκων μου που διοργανώνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή από πολίτες που κάτγονται από την Θράκη και ζουν εκεί εδω και πολλές δεκαετίες διατηρώντας τους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής τους.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα των δήμων Προύσας και Οσμάν Γκαζί και ήταν οι ίδιοι οι Δήμαρχοι των δυο μεγάλων αυτών Δήμων που με προσκάλεσαν και μου έκαναν την τιμή να με φιλοξενήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκα να απευθύνω έναν τυπικό χαιρετισμό και τίποτα περισσότερο που δεν θα μπορούσε να είναι αιτία πανηγυρισμού για κανέναν.

Ξέρω πολύ καλά να κρατώ την θέση μου και να τιμώ τον ρόλο μου ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το έχω αποδείξει άλλωστε σε όλη την διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής. Ουδέποτε ταυτίστηκα ή συμπορεύτεηκα με άκρα και ακραίους κάθε προέλευσης.

Είναι προφανές δε, πως το μεγαλύτερο μέρος του ρεπορταζ που ανέβηκε στο ειδησεογραφικό Star.gr, δεν με αφορά και δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να έχει καμία σχέση μαζί μου.

Τέλος, υποδείξεις πατριωτισμού και μαθήματα αυτού του είδους από τον κ. Π. Σγουρίδη και τους ΑΝΕΛ δεν δέχομαι. Με την φρασεολογία τους και την πολιτική τους θεώρηση κάνουν ζημιά στην Θράκη σε πολλά επίπεδα και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά οτι αποτελούν την εθνικιστική συνιστώσα της κατά τα άλλα αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυρ. Μητσοτάκης: Θαύμα ανικανότητας το τέταρτο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα

Ολόθερμη «γαλάζια» υποδοχή του Κώστα Καραμανλή στο Βελλίδειο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Προσλήψεις 6.100 ατόμων στον χώρο της Υγείας, ανακοίνωσε ο Πολάκης