Υποπτη εμπλοκή αγνώστου, που έλεγε ότι ήταν «πράκτορα του FBI», καταγγέλει ο Φρουζής

Υποπτη εμπλοκή αγνώστου, που έλεγε ότι ήταν «πράκτορα του FBI», καταγγέλει ο Φρουζής
Ενημερώθηκε: 17/11/19 - 02:49

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η καταγγελία του Κωνσταντίνου Φρουζή, ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο πρόσωπο που ισχυρίστηκε ότι είναι από το FBI, ο οποίος του ζητούσε να καταθέσει για την υπόθεση της Novartis στη Βιέννη.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ, που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Κωνσταντίνος Φρουζής ανέφερε πως όταν οι δικηγόροι του επικοινώνησαν με τον φερόμενο εκπρόσωπο του FBI και του ζήτησαν η συνάντηση να γίνει στην Αθήνα, με όρους νομιμότητας, το πρόσωπο αυτό δεν επανήλθε. 

Αυτό που υποστηρίζει επί της ουσίας ο κ. Φρουζής είναι ότι οι αμερικανικές έρευνες δεν έγιναν με την πρωτοβουλία των αμερικανικών αρχών, αλλά παράγοντες από τη χώρα μας πήγαν τους μάρτυρες στις ΗΠΑ για να καταθέσουν. 

Όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ της Καθημερινής, είναι πιθανό, η εμπλοκή του FBI στις έρευνες για το ελληνικό σκέλος της υπόθεσης Novartis, να έγινε με πρωτοβουλία Ελλήνων παραγόντων και όχι των αμερικανικών αρχών, προκειμένου να δοθεί κύρος στις έρευνες για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.