Υπόθεση Novartis: Ο Φρουζής δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει

 
Υπόθεση Novartis: Ο Φρουζής δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει

Ενημερώθηκε: 11/04/19 - 10:43

Υπόθεση Novartis: Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Φρουζή, Μιχάλης Φαράντος, αποκάλυψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι από το Φεβρουάριου του 2018, ο πελάτης του δεν έχει κληθεί από κανέναν να καταθέσει, παρά του ότι το έχει ζητήσει επίμονα και αυτοβούλως.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Φαράντος, ο κ. Φρουζής ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών του σε πρώιμο στάδιο, οι οποίοι ελέγχθηκαν από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και έχουν βρεθεί νομότυποι. Όπως δήλωσε ο. Φαράντος ο πελάτης του αρνείται κάθε κατηγορία, χαρακτήρισε τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ψευδείς και όπως είπε στον κατάλληλο χρόνο θα υποβληθούν μηνύσεις κατά αυτών.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Η υπόθεση Φρουζή είναι ακόμη στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε. Δεν έχει κληθεί από κανέναν» σημείωσε ο κ. Φαράντος.

«Ο πελάτης μου έχει ζητήσει πολλές φορές να εξεταστεί, αλλά δεν τον έχουν φωνάξει και έχει ζητήσει και άνοιγμα των λογαριασμών του. Αρνείται κάθε κατηγορία ο Φρουζής και οι πρόσφατες εξελίξεις φαίνεται πως τον δικαιώνουν» τόνισε, προσθέτοντας ότι «οι καταθέσεις είναι ψευδείς, θα κάνουμε μηνύσεις».

Όπως ανέφερε ο συνήγορος του, ο κ. Φρουζής συνάντησε μια φορά τον κ. Λοβέρδο παρουσία άλλων σε ολιγόλεπτη συνάντηση ως πρόεδρος των Φαρμακοβιομηχάνων.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Εισαγγελείς ζήτησαν την άρση της ασυλία του, προκειμένου να διεξάγουν έρευνα για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, για πράξεις ή και για παραλείψεις κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δικογραφία, κατά την περίοδο 2011 — 2012 που ήταν υπουργός Υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος, φέρεται να έλαβε από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, τότε αντιπρόεδρο του ΔΣ της Novartis Ελλάς, τουλάχιστον 200.000 ευρώ, ώστε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εταιρείας.

Για το θέμα θα συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ημέρες η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει πρώτος την άρση της ασυλίας του χαρακτηρίζοντας «αθλιότητες, σκευωρία και ασύστολα ψεύδη» τις κατηγορίες που του απευθύνονται με το πόρισμα της εισαγγελέως Διαφθοράς.