Ελλάς το... μεγαλείο σου - Ξανά κεκλεισμένων ο Τελικός Κυπέλλου

 
Ελλάς το... μεγαλείο σου - Ξανά κεκλεισμένων ο Τελικός Κυπέλλου

Ενημερώθηκε: 28/03/24 - 14:56

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, τόνισε πως η απόφαση της ομοσπονδίας, σήμερα, είναι να γίνει κεκλεισμένων των θυρών το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, στις 18 Μαΐου, στο Πανθεσσαλικό!

Ο κ. Μπαλτάκος τόνισε, αφενός, πως το στάδιο δεν πληροί τις προϋποθέσεις, τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τις κάμερες, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει ενέργειες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψη ότι δύσκολα θα προλάβει και να είναι έτοιμο μέσα σε δύο μήνες.

Αφετέρου, δε, υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε συμφωνία ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη, με τους «κίτρινους» να μη δέχονται να παίξουν στο ΟΑΚΑ, επομένως, όπως είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, «η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρήσει την προκήρυξη. Όταν υπάρχει ομάδα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο τελικός γίνεται στον Βόλο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος:

«Έγινε μια σύσκεψη σήμερα. Σε αυτήν τη σύσκεψη πήραμε ορισμένες αποφάσεις. Άκουσα με μεγάλη προσοχή όλες τις πλευρές. Το πρώτο, που πρέπει να πούμε, είναι πως η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρήσει την προκήρυξη. Και η προκήρυξη είναι σαφής: Όταν υπάρχει ομάδα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο τελικός γίνεται στον Βόλο. Αν οι ομάδες συμφωνήσουν σε κάτι άλλο, μπορούμε να το ακούσουμε και να το συζητήσουμε. Ο Άρης, όμως, δεν δέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ.

Αφού δεν συμφωνούν οι ομάδες, πάμε στον Βόλο, όπως λέει η προκήρυξη. Στον Βόλο, ωστόσο, με βάση τον νέο νόμο, πρέπει να πληρούνται προϋποθέσεις, που σήμερα δεν πληρούνται. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, που το βλέπω δύσκολο. Σήμερα, λοιπόν, η απόφαση της ΕΠΟ είναι τελικός κεκλεισμένων των θυρών. Το Πανθεσσαλικό δεν μπορεί να φιλοξενήσει τελικό με κόσμο.

Η απόφαση είναι οριστική. Και για να αλλάξει αυτή η απόφαση, θα πρέπει να βελτιωθεί το στάδιο τόσο σύντομα, ώστε να μπορούμε και εμείς να πάρουμε άλλη απόφαση. Παρ' όλα αυτά, είναι δύο οι προϋποθέσεις. Μία η ακαταλληλότητα του γηπέδου και μία το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός εκφράζει επιφυλάξεις για τον αριθμό των οπαδών
».

Αναφορικά με το ΟΑΚΑ, απάντησε: «Σας είπα για το ΟΑΚΑ. Ο Άρης δεν δέχεται να παίξει εκεί, καθώς το χρησιμοποιούσε σαν έδρα ο Παναθηναϊκός. Η ΕΠΟ ασφαλώς μπορεί να συνδράμει οικονομικά για να βελτιωθεί το Πανθεσσαλικό».

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν και τα σημερινά δεδομένα, άλλη μια… γιορτή οδεύει ολοταχώς να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Μένει να δούμε αν μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα -και όχι τελευταία στιγμή- στο γήπεδο του Βόλου θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ώστε να φτάσει να πληροί τις προϋποθέσεις και ο τελικός να διεξαχθεί, έστω, με 11.000 θεατές. Παρ' όλα αυτά, φαίνεται πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα μιλάμε για θαύμα…

Αρνητικός ο Παναθηναϊκός στο ενδεχόμενο για τελικό στο Πανθεσσαλικό με 4.500 εισιτήρια για κάθε ομάδα!


Νωρίτερα, αποχώρησε από την εν εξελίξει σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στα γραφεία της ΕΠΟ ο Αχιλλέας Μπέος, τονίζοντας ότι ο ίδιος, ως δήμαρχος Βόλου, είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων στο Πανθεσσαλικό, πρόσθεσε, ωστόσο, πως ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο, επιθυμώντας να δοθούν περισσότερα εισιτήρια στις ομάδες!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπέος, που έμεινε στη σύσκεψη για, περίπου, 10 λεπτά, είπε κατά την αποχώρησή του: «Είμαι εδώ γιατί προσκλήθηκα, αλλά δεν έχει νόημα να παραμείνω, γιατί ως δήμαρχος πρόθεσή μου είναι να γίνει ένας τελικός-γιορτή. Από εκεί και πέρα, οι λεπτομέρειες είναι απόφαση της ΕΠΟ και των ομάδων. Άρα εγώ δεν έχω δουλειά. Εγώ, πάντως, έδωσα το πράσινο φως για το Πανθεσσαλικό.

Παραμένω στην ίδια προσέγγιση σε ό,τι αφορά τους φιλάθλους στον τελικό, αλλά με γνώμονα την ιστορία των ομάδων και ότι δεν έχουν την ίδια αντιπαλότητα με άλλους, είπαμε κάτω από προϋποθέσεις να έρθει ο κόσμος στον Βόλο. Να έχει, περίπου, 15.000 φιλάθλους. Η πρότασή μου είναι από 4.500 κάθε ομάδα στα πέταλα και 5.000 η ΕΠΟ να τα διαθέσει όπου θέλει και να δώσει και στις ομάδες αν θέλει.

Ο κ. Αλαφούζος ήταν αρνητικός, γιατί θεωρεί λίγο τον κόσμο. Αλλά τις αποφάσεις θα τις πάρει η ΕΠΟ και οι ομάδες
».

Επιπρόσθετα σε όσα ανέφερε ο κ. Μπέος, να σημειωθεί πως μέσα στη σύσκεψη ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού υπογράμμισε ότι δεν καλύπτει καμία ανάγκη το να δοθούν από 4.000 εισιτήρια σε κάθε ομάδα ή και λιγότερα, αφού η αστυνομία, να σημειωθεί, πρότεινε να δοθούν από 3.000! Η θέση του Παναθηναϊκού, όπως αυτή εκφράστηκε από τον κ. Αλαφούζο, είναι αρνητική για τελικό στο Πανθεσσαλικό με τόσο λίγα εισιτήρια, αφού δεν καλύπτονται καν οι ανάγκες των κατόχων διαρκείας. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν εμφανίστηκε σύμφωνος με το συγκεκριμένο σενάριο, λοιπόν, και ζητά αρχικά περισσότερα εισιτήρια και ίσως να πέσει ξανά στο τραπέζι το Ολυμπιακό Στάδιο. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι προτιμά τελικό κεκλεισμένων των θυρών, παρά στο Πανθεσσαλικό με 4,5 χιλιάδες εισιτήρια!

Εξάλλου, ο Αχιλλέας Μπέος έκανε δήλωση κατά την αποχώρησή του και για τον διαιτητή του Βόλος-Κηφισιά: «Είναι ντροπή για όλους. Έπρεπε ήδη να διερευνήσει η ΕΠΟ πώς διέρρευσε το όνομα του διαιτητή (σ.σ. Διαμαντόπουλος) χωρίς να έχει ανακοινωθεί. Είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ένα βρώμικο παρασκήνιο. Τώρα κάηκε ο συγκεκριμένος διαιτητής, αλλά πρέπει οι αρμόδιοι να το διερευνήσουν».

Πρότεινε, τέλος, η ΕΠΟ και ο Δήμος Βόλου να αναλάβουν τα έξοδα για τις κάμερες στο Πανθεσσαλικό ενόψει τελικού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ