Έπιασε τον ουρανό η Κατερίνα Στεφανίδη!!! Παγκόσμια Πρωταθλήτρια!!!

Έπιασε τον ουρανό η Κατερίνα Στεφανίδη!!! Παγκόσμια Πρωταθλήτρια!!!
Ενημερώθηκε: 07/08/17 - 08:22

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι πλέον Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και ολοκληρώνει την συλλογή της με το μοναδικό μετάλλιο που της έλειπε! Στην κορυφή του κόσμου η Ελληνίδα άλτρια του επί κοντώ που έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ, και έκανε την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, έπειτα και από το αποτυχημένο ρίσκο της Αμερικανίδας Σάντι Μόρις.

Χέρι χέρι με την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις προχωρούσε η Κατερίνα Στεφανίδη μέχρι τα 4.75 μ.. Τότε η Κατερίνα Στεφανίδη ξεχώρισε καθώς πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4.82μ.. Η εξωπραγματική προσπάθεια της την έφερε να περνάει και τα 4.91 μ. με την πρώτη της προσπάθεια!

Η ολόχρυση Κατερίνα Στεφανίδη είναι η απόλυτη κυρίαρχος του άλματος επί κοντώ και σαρώνει τα χρυσά μετάλλια κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες, συμπληρώνοντας το παλμαρέ της με την πρωτιά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο.

Η Ελληνίδα άλτρια κατάφερε να περάσει το κάθε ύψος μέχρι τα 4,91 μ. με την πρώτη προσπάθεια και να κατακτήσει τους αιθέρες του Λονδίνου. Με την επίδοση της η Κατερίνα Στεφανίδη συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ, και πέτυχε την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο!

Μια ανάσα πλέον αποτελούν πλέον τα 5 μέτρα για την Κατερίνα Στεφανίδη που κατάφερε να πετύχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα!

Αποτυχία της Σάντι Μόρις στην πρώτη της προσπάθεια στα 4.89 μέτρα! Της μένει άλλη μια προσπάθεια πλέον!

Ρισκάρει και ανεβάζει τον πήχη στα 4.89 μ. η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις που έχει πλέον μόνο 2 προσπάθειες!

Πρώτη η Κατερίνα Στεφανίδη μέχρι στιγμής! Κατάφερε να περάσει με την πρώτη προσπάθεια τα 4.82μ.!

Χάνει η Σάντι Μόρις στην πρώτη της προσπάθεια!

Ανεβαίνει ο πήχης στα 4.82 μέτρα με την Κατερίνα Στεφανίδη και την Σάντι Μόρις να είναι οι μόνες που προχωρούν και παλεύουν για το χρυσό!

Αποχωρούν μια μια οι άλτριες που δεν μπορούν να περάσουν τα 4.75 μ. και αυτό είναι καλό νέο για την Κατερίνα Στεφανίδη.

Περνάει εύκολα τα 4.75 μ. η Κατερίνα Στεφανίδη και είναι πρώτη με την Σάντι Μόρις!

Η Κατερίνα Στεφανίδη μαζί με την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις είναι οι μόνες που έχουν περάσει τα 4.65 μ. με την πρώτη προσπάθεια.

live: Πετυχημένη η πρώτη προσπάθεια της Κατερίνας Στεφανίδη στα 4.65 μέτρα και είναι πρώτη!

Δυο αθλήτριες έχουν ήδη αποχωρήσει

Live ο αγώνας της Κατερίνα Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο, με την Ελληνίδα αθλήτρια να στοχεύει να προσθέσει στη συλλογή της ακόμα ένα μετάλλιο. Το τελευταίο που λείπει για να συμπληρώσει το ολόχρυσο παλμαρέ της.

Η Ελληνίδα άλτρια πέρασε στον τελικό με μόλις ένα άλμα.
Το πρώτο ύψος για τις αγωνιζόμενες θα είναι τα 4.30μ. και θα ακολουθήσουν το 4.45μ. – 4.55μ. (λογικά από αυτό το ύψος θα ξεκινήσει η Κατερίνα) – 4.65μ. – 4.75μ. – 4.82μ. – 4.89μ. – 4.96μ. – 5.02μ. Σε περίπτωση που η άλτριά μας καταφέρει να κυριαρχήσει και στους αιθέρες του Λονδίνου, τότε θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα έχει στην κατοχή της τίτλους από Ολυμπιακούς, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό (στους άνδρες το έχει πετύχει ο Κεντέρης).
Οι 12 αθλήτριες του τελικού και οι επιδόσεις τους στα προκριματικά:
1. Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα)
2. Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία)
2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ)
2. Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα)
5. Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς)
6. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα)
7. Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία)
8. Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία)
8. Όλγκα Μουλίνα (ανεξάρτητη)
10. Ανίτσκα Νιούελ (Καναδάς)
10. Χόλι Μπράντσοου (Βρετανία)
12. Ελίζα Μακάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία)