Επίθεση σε Τζήλο: Σοκάρει το πόρισμα

Επίθεση σε Τζήλο: Σοκάρει το πόρισμα
Ενημερώθηκε: 26/02/19 - 21:19

Σοκάρει το πόρισμα του ανακριτή της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του Έλληνα διαιτητή που αναφέρει πως πρόθεση των δραστών της επίθεσης ήταν να σκοτώσουν τον Θανάση Τζήλο!

Αυτή, μάλιστα, καταγράφεται ξεκάθαρα στο πόρισμά του, το οποίο επισημαίνει ότι ο λόγος που –τελικά- αποφεύχθηκε αυτό ήταν η παρουσία των περίοικων επί τόπου κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Στο dikisports.blogspot.com δημοσιεύεται το συγκεκριμένο μέρος του πορίσματος. Αναλυτικά αναφέρει:

ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕ Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ: «Ήθελαν να σκοτώσουν τον Τζήλο»!

Σοκάρει το ανακριτικό πόρισμα για την υπόθεση Τζήλου. Οι έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών αρχών τεκμηριώνουν την ανθρωποκτόνο πρόθεση των δραστών, επισημαίνοντας τον προσχεδιασμένο χαρακτήρα της επίθεσης κατά του Λαρισαίου διαιτητή.

Το πόρισμα της έρευνας περιγράφει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την αποφασιστικότητα των δραστών και όσα υπέστη ο Θανάσης Τζήλος.

Η «Δίκη» αποκαλύπτει το πλέον χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Από τα πρώτα στάδια των ερευνών, δεδομένου του τόπου και του χρόνου της επίθεσης διαφάνηκε σαφώς ότι οι δράστες είχαν προαποφασίσει και προσχεδιάσει την εγκληματική δράση τους και ανέμεναν τον παθόντα ΤΖΗΛΟ να εξέλθει από την οικία του θεωρήθηκε δε σφόδρα πιθανό το ενδεχόμενο να επιτήρησαν την κατοικία του σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνήθειες και το καθημερινό του πρόγραμμα. Ακόμα, από τα προανακριτικά στοιχεία, διαφάνηκε ότι τα χτυπήματα που δέχθηκε ο ΤΖΗΛΟΣ, τα οποία επικεντρώθηκαν στο δεξί του γόνατο, αλλά και στο κεφάλι, δεν επέβησαν μοιραία για τη ζωή του εξαιτίας της ενστικτώδους αντίδρασης να προστατεύσει το κεφάλι με τα χέρια του, κίνηση που εν πολλοίς είχε ως επακόλουθο να προκληθούν τραύματα μόνο στην αριστερή πλευρά του τριχωτού της κεφαλής και αρκετά στα χέρια του.

Λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των στοιχείων της έρευνας και συγκεκριμένα, αφενός ότι οι τελούμενες αξιόποινες πράξεις είχαν προσχεδιασθεί – προαποφασισθεί από τους δράστες (φυσικούς, αλλά και τυχόν ηθικούς αυτουργούς), αφετέρου το γεγονός ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν για το σκοπό αυτό επικίνδυνο όργανο (σφυρί), καταφέρνοντας με αυτό αλλεπάλληλα χτυπήματα σε ευπαθή σημεία του σώματος του παθόντα, που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία για την ζωή του, τεκμηριώθηκε η ανθρωποκτόνος πρόθεσή τους, η οποία φέρεται να διακόπηκε, όχι με δική τους βούληση, αλλά εξαιτίας της παρουσίας των περίοικων που αντιλήφθηκαν την εξέλιξη του περιστατικού».