Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη
Ενημερώθηκε: 23/09/20 - 16:23

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει καταφέρει να χαράξει την δική του πορεία και να γράψει ιστορία στο ΝΒΑ. O back to back MVP της Λίγκας κατάφερε να μπει σε μια ιδιαίτερη λίστα.

Το περιοδικό «Times» τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον πλανήτη, εστιάζοντας στην κίνηση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας στην «φούσκα» του Ορλάντο.

Μεταξύ άλλων ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, που επιμελήθηκε το κείμενο στο περιοδικό, σημειώνει: «Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο Γιάννης θα επεκτείνει τα ρεκόρ που κατέχει στο ΝΒΑ -είναι ήδη ο παίκτης με την υψηλότερη βαθμολογία αποδοτικότητας παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ- πιθανώς πέρα από την προσέγγιση των μελλοντικών γενεών.

Αλλά ένας αθλητικός ήρωας πέρα από τα ρεκόρ. Ο Γιάννης θέτει ένα παράδειγμα υπερασπιζόμενος αυτά που πιστεύει. Αφού οδήγησε τους Μπακς στα πλέι οφ, αυτός και η ομάδα του διαμαρτυρήθηκαν για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον Τζέικομπ Μπλέικ στην πατρίδα τους αρνούμενοι να παίξουν, πυροδοτώντας ένα κύμα απεργιών και αναβολών στο ΝΒΑ. Ρώτησα κάποτε τι σημαίνει το όνομά του και μου είπε «το στέμμα έχει φτάσει». Σίγουρα έχει».