Χρυσός ο Τεντόγλου

Χρυσός ο Τεντόγλου
Ενημερώθηκε: 03/03/19 - 15:36

Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου με εκπληκτικό άλμα στα 8,38μ επίδοση που είναι η καλύτερη για φέτος στον κόσμο.

Όλοι ήξεραν ότι είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και δικαίωσε τις προσδοκίες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Σκωτίας. Ο μόλις 20 ετών αθλητής στο πέμπτο του άλμα απογειώθηκε κάνοντας 8,38μ. αφήνοντας πολύ πίσω τον Σουηδό Νίλσον Μόντλερ που μέχρι εκείνη την ώρα βρισκόταν στην πρώτη θέση με άλμα στα 8,17μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου παρά την πρώτη άκυρη προσπάθεια, στην δεύτερη βρήκε τα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα για να κάνει 8,12μ, ενώ ακολούθησε μια ακόμη άκυρη προσπάθεια. Στο τέταρτο άλμα σημείωσε επίδοση 8,16μ. μένοντας μόνο ένα εκατοστό πίσω από τον Σουηδό.

Στο πέμπτο του άλμα αποφάσισε να βάλεις τέλος στην αγωνία και να καθαρίσει την υπόθεση «τελικός» περνώντας πρώτος με άλμα στα 8,38μ. που είναι και η καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο.  Ο Μόντλερ δεν τον πέρασε στο τελευταίο άλμα και το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στην Ελλάδα, με τον Τεντόγλου να μην επιχειρεί το έκτο άλμα. 

Η τελική κατάταξη

Μίλτος Τεντόγλου 8,38μ.

Τομπίας Νίλσον (Σουηδία) 8,17 μ.

Σταχίνια Γιοβάντσεβιτς (Σερβία) 8,03μ.

Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7,98 μ.

Σέρχι Νικιφόροβ (Ουκρανία) 7,89μ.

Τόμας Γιάζουκ (Πολωνία) 7,80μ.

Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7,79μ.

Βλάντισλαβ Μάζουρ (Ουκρανία) 7,75μ.

Δείτε το εκπληκτικό άλμα