Κόντρα La Liga-Παρί για Εμπαπέ - Τι ζητούν οι Ισπανοί

 
Κόντρα La Liga-Παρί για Εμπαπέ - Τι ζητούν οι Ισπανοί

Ενημερώθηκε: 23/07/22 - 22:37

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το AFP, η ισπανική Λίγκα ζήτησε δικαστικώς τη  τη λύση του συμβολαίου του Κιλιάν Εμπαπέ με τον γαλλικό σύλλογο. Δεν ήταν, όμως, το μοναδικό αίτημα στο διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού.

Η La Liga διεκδικεί και την ακύρωση της έγκρισης των λογαριασμών του συλλόγου από το DNCG που είναιτο όργανο που εποπτεύει τα οικονομικά των συλλόγων της γαλλικής Ligue 1.

Σύμφωνα με το AFP, τα δύο αυτά αιτήματα απορρίφθηκαν προσωρινά λόγω έλλειψης επείγοντος και θα εξεταστούν επί της ουσίας σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. «Το περιμέναμε», εξήγησε ο Χουάν Μπράνκο, Γάλλος δικηγόρος της La Liga. Για τον ίδιο «ήταν τεχνική προσφυγή, σημασία έχει η κρίση επί της ουσίας».

Αυτές οι δηλώσεις «είναι μόνο ένα πρώτο βήμα πριν προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, μέσα σε λίγους μήνες», συνέχισε ο Μπράνκο

Επίσης, σύμφωνα με τον Γάλλο δικηγόρο, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν συμμορφώθηκε με «τα κριτήρια και τους δείκτες που προβλέπονται από τους κανονισμούς των LFP και DNCG καθώς κι αυτούς που εκδίδονται από την UEFA», μέσω των κανόνων του Financial Fair Play.

Η LaLiga, σύμφωνα με τα λόγια του Χουάν Μπράνκο, κατηγορεί την πρωταθλήτρια Γαλλίας ότι παρουσίασε «ψευδείς προϋπολογισμούς, εσκεμμένα ευφάνταστους προϋπολογισμούς προβλέψεων. Η LFP δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει επικυρώσει αυτό το συμβόλαιο (του Μπαπέ), ενώ το DNCG θα έπρεπε να είχε αναγνωρίσει την παραβίαση από την Παρί των κανόνων του Financial Fair Play σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ