Κριστιάνο Ρονάλντο: Τα 500 εκατομμύρια και... η απόσβεση των Αράβων

 
Κριστιάνο Ρονάλντο: Τα 500 εκατομμύρια και... η απόσβεση των Αράβων

Ενημερώθηκε: 06/01/23 - 16:31

Το δυσθεώρητο ποσό των 500 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει ο Κριστιάνο  Ρονάλντο για τα επόμενα 2,5 χρόνια από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, εγείρει πλήθος ερωτηματικών και αποριών αναφορικά με τα οφέλη μια τέτοιας κίνησης για την χώρα της Μέσης Ανατολής πέρα από το πρεστίζ.

Οι ειδικοί σε ζητήματα που αφορούν την Μέση Ανατολή, κάνουν λόγο για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που θα εισρεύσουν όχι μόνο στα ταμεία της Αλ Νασρ, αλλά και στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας από το γεγονός ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα φορά την κίτρινη φανέλα με το Νο 7 για τα επόμενα χρόνια. 

Τα κέρδη θα είναι πολλαπλά στο εμπορικό κομμάτι, στον τουρισμό, ακόμη και στις διεθνείς σχέσεις της χώρας αφού θα ενισχυθεί περισσότερο η εικόνα της μέσα από μια επένδυση-μαμούθ που ξεπερνά τα αθλητικά πλαίσια.

Όχι μόνο το αραβικό ποδόσφαιρο, αλλά κατ' επέκταση το ασιατικό θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Άλλωστε πρόκειται για μια αχανή αγορά που έχει αγκαλιάσει εδώ και δεκαετίες τον «βασιλιά των σπορ». 

Εξυπακούεται πως το ποσό των 200 εκατ. ευρώ που θα εισπράττει κάθε χρόνο ο Πορτογάλος σούπερ σταρ προκαλεί ίλιγγο, ωστόσο θα αποφέρει πολλαπλά ανταποδοτικά κέρδη στη Σαουδική Αραβία.

 Άλλωστε, στην περίπτωση του πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν πρόκειται μόνο για έναν φημισμένο ποδοσφαιριστή, αλλά για μια προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας που θα διαδραματίσει τον ρόλο του επίσημου «πρεσβευτή» της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Ρονάλντο είναι επικεφαλής σε διαφημιστικές καμπάνιες κορυφαίων εταιριών όπως η Nike, ενώ διαθέτει την δική του φίρμα ονόματι CR7 με παραγωγή αρωμάτων, ρούχων, παπουτσιών κτλ.
  
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η παρουσία του 37χρονου αστέρα στη Σαουδική Αραβία θα ενισχύσει εμπορικά ακόμη περισσότερο τις εταιρίες με τις οποίες έχει ήδη συνάψει συμβόλαιο, ενώ θα ανοίξει τον δρόμο για νέες συνεργασίες που θα φέρουν εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία της χώρας.

Όταν ο Ρονάλντο υπέγραψε στην Γιουβέντους, την πρώτη μέρα η φανέλα με το Νο 7 απέφερε μέσα από τις πωλήσεις έσοδα ύψους 60 εκατ. ευρώ στην «Γηραιά Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Αντιστοίχως, η κίτρινη φανέλα της Αλ Νασρ εξαντλήθηκε μέσα σε 48 ώρες φέρνοντας ανάλογα έσοδα στην ομάδα από το Ριάντ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ