Μήνυση στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο Γ.Αλαφούζος για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο

Μήνυση στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο Γ.Αλαφούζος για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο
Ενημερώθηκε: 18/03/16 - 15:58

Πράξη τις διάφορες... διαρροές των τελευταίων ημερών για τη στάση που θα κρατήσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα γεγονότα που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο έκαναν οι «πράσινοι» και δια του προέδρου τους, Γιάννη Αλαφούζου, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση, περιγράφει τους άξονες πάνω στους οποίους στηρίζεται η προσφυγή της στη Δικαιοσύνη. «Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός δια του προέδρου της, Γιάννη Αλαφούζου κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τα θέματα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην αναφορά καταγράφονται βασικά ζητήματα, όπως είναι η απόκρυψη κρίσιμου υλικού απομαγνητοφώνησης που ποτέ δεν τέθηκε υπόψη του αρμόδιου συμβουλίου στην υπόθεση του Koriopolis, οι δικαστικές ολιγωρίες που οδήγησαν στην ποινική παραγραφή μεγάλου μέρους της ίδιας υπόθεσης, η παράβαση κανονισμών του διαιτητή Παππά τόσο στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός όσο και σε εκείνη του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, η παρουσία του διαιτητή Μάνταλου ως τέταρτου διαιτητή στον αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός παρότι προκύπτουν άκρως επιβαρυντικά στοιχεία για τον ίδιο από το απομαγνητοφωνημένο υλικό του Koriopolis, η «εμπρηστική» διαιτησία του Κύζα στον αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Επίσης, η Π.Α.Ε. υπογραμμίζει ότι η αλλοίωση αποτελεσμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως και η δράση της εγκληματικής οργάνωσης συνεχίζονται, γεγονότα που πυροδοτούν φαινόμενα βίας και απαξιώνουν συστηματικά τόσο το άθλημα όσο και την Ελλάδα.»