Ντιναμό Κιέβου-Ολυμπιακός: Οι οπαδοί της Ντιναμό και η ακροδεξιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ντιναμό Κιέβου-Ολυμπιακός: Οι οπαδοί της Ντιναμό και η ακροδεξιά (ΒΙΝΤΕΟ)
Ντιναμό Κιέβου-Ολυμπιακός: Οι οπαδοί της Ντιναμό και η ακροδεξιά (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 20/02/19 - 15:54

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου αποτελούν "στίγμα" για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και το οπαδικό κίνημα! Η "100% λευκή κερκίδα" είναι το μότο τους και όποιος αντιτίθεται σε αυτό, είναι εχθρός και δεν το κουβεντιάζουν καν. Κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν, σβάστικες, μίσος κατά των μαύρων ποδοσφαιριστών και οπαδών επικρατούν...

Η δύναμή τους γιναντώθηκε πολύ την περίοδο της πολιτικής αστάθειας στην Ουκρανία, επέβαλαν τους κανόνες τους και πλέον είναι πολύ δύσκολο να τους σταματήσει κάποιος. Εδραιώθηκαν, δυνάμωσαν πολύ και μοιάζουν ασταμάτητοι. Το ρατσιστικό τους παραλήρημα δεν έχει τελειωμό.

Το 1987, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ προσπάθησε να τους διαλύσει και ήταν ο πρώτος που θέλησε να ορθώσει ανάστημα απέναντί τους. Οι ακροδεξιοί πυρήνες του συλλόγου προκαλούσαν μονίμως πολλά προβλήματα στον ίδιο και στο καθεστώς του. Η 20η Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς ήταν μια βραδιά ντροπής...

Σε μία επίσκεψη της Σπαρτάκ Μόσχας στην Ουκρανία, τα πάντα διαλύθηκαν, επικράτησε απόλυτο χάος. Οι οπαδοί της Ντινάμο Κιέβου επιτέθηκαν στην αποστολή της Σπαρτάκ, χτύπησαν διεθνείς ποδοσφαιριστές., έκαναν... ντου στα πούλμαν και στα τρένα που μετέφεραν οπαδούς της.

Η προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα της Σοβιετικής Ένωσης στέφθηκε με αποτυχία, καθώς άρχισαν να γίνονται επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες παντού. Η κατάσταση είχε ξεφύγει για τα καλά και οι ακροδεξιοί της Ντινάμο είχαν κερδίσει τη μάχη. Ο πόλεμος θα συνεχιζόταν. Θεωρούν τους εαυτούς του αντι-κομμουνιστές. Μόνο που τα περιστατικά βίας και ρατσισμού έχουν καταστήσει τους οπαδούς της Ντινάμο ως το "κακό παιδί" των ευρωπαϊκών γηπέδων.

Μέχρι σήμερα, έχουν υπάρξει δυο νύχτες, που έχουν χαρακτηριστεί ως "νύχτες ντροπής". Στις 19 Μαρτίου του 2015, η Ντινάμο έκανε ρεκόρ προσέλευσης για αγώνα του Europa League με 67.553 με την Έβερτον για την φάση των"16" του Europa League. Κρεμασμένα πανό με ακροδεξιά σύμβολα, ιαχές προς τους μαύρους παίκτες της Έβερτον από το ξεκίνημα του αγώνα και όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να μπει πρόστιμο 15.000 ευρώ από την UEFA και κλείσιμο της εξέδρας των οργανωμένων για τον επόμενο αγώνα απέναντι στην Φιορεντίνα.

Τέλος, ήρθε η νύχτα της 21ης Απριλίου 2017 στο ντέρμπι με τη Σαχτάρ. Οι οργανωμένοι της Ντιναμό έδωσαν... ρέστα. Η "Λευκή Φρενίτιδα" έγινε Νο1 θέμα σε όλο τον κόσμο με τον ρατσιστικό "εμετό" της. Ενα πανό που έγραφε "100% Λευκή Κερκίδα" μπροστά τους και από πίσω το χάος. Σβάστικες, κουκούλες Κου Κλουξ Κλαν και συνεχόμενα συνθήματα εναντίον των Βραζιλιάνων παικτών της Σαχτάρ!