Ο απολογισμός του Μίσσα για το Ευρωμπάσκετ

Ο απολογισμός του Μίσσα για το Ευρωμπάσκετ
Ενημερώθηκε: 14/09/17 - 19:28

Ο Κώστας Μίσσας κατά την άφιξη της Εθνικής ομάδας, από την Κωνσταντινούπολη, έκανε τον δικό του, απολογισμό για την πορεία της Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

"Μας έμεινε μια γλυκόπικρη γεύση. Από τη μία προκριθήκαμε στους οκτώ, αλλά θα μπορούσαμε φτάσουμε και μέχρι τα ημιτελικά. Ηταν δύο δύσκολοι μήνες. Παρουσιάσαμε μια κακή εικόνα στην α' φάση, μια καλή στα νοκ άουτ, οπότε μας μένει αυτή η γλυκόπικρη γεύση".

Για το θέμα της διαχείρισης και του rotation, ο "Στρατηγός", είπε: "Είχαμε τρεις μέρες ξεκούρασης Ανάλογα με τη μορφή και τη ροή κάναμε κάποια πράγματα. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού η ομάδα έμεινε έτσι, πάντα σε επικοινωνία με τους παίκτες. Για παράδειγμα έβγαλα για δύο λεπτά τον Καλάθη που ήταν ο καλύτερος του αγώνα και μου είπε 'κόουτς παίζω άλλα δύο παιχνίδια'. Τη μία φορά έχουμε ανοικτό rotation, την άλλη κλειστό, τα πάντα ωστόσο έχουν σχέση με το αποτέλεσμα".

Για τη δική του παρουσία τόνισε πως "είμαι στρατιώτης της Εθνικής. Δεν κυνήγησα τη θέση. Πιστεύω κάποια κομμάτια τα διαχειρίστηκα σωστά, από την απώλεια του Γιάννη μέχρι και τις δυσκολίες που βρήκαμε στον δρόμο μας. Ήθελα να είχαμε την καλύτερη δυνατή εικόνα. Αυτή ήταν η ουσία".

Όσον αφορά το μέλλον του, ουσιαστικά προανήγγειλε την έξοδό του από την Εθνική ομάδα: "Μετά από δύο μήνες πίεσης, θεωρώ ότι βλάπτει σοβαρά την υγεία. Δεν είσαι και πολύ καλά. Βέβαια θα μιλήσουμε με την διοίκηση, αν και επιλογή σου είναι ένας καλύτερος τρόπος ζωής. Πρέπει να πω ένα ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες που βρέθηκαν μαζί μας, τους Πελαργούς, οι οποίοι ήταν κοντά μας στα εύκολα και στα δύσκολα".