Ο Χάμιλτον είναι ο πλουσιότερος αθλητής στο Ηνωμένο Βασίλειο

 
ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Ενημερώθηκε: 14/05/20 - 19:05

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Λιούις Χάμιλτον είναι ο πλουσιότερος αθλητής στο Ηνωμένο Βασίλειο με κέρδη 224 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με την Rich List της εφημερίδας The Sunday Times. Ο Χάμιλτον, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Mercedes το 2018 αξίας έως 40 εκατομμυρίων λιρών ετησίως, αυξάνοντας με την καθαρή του αξία κατά 37 εκατομμύρια λίρες τον τελευταίο χρόνο.

Ο Ρόρι ΜακΛόρι, ο οποίος επέστρεψε στην κορυφή του γκολφ τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά από το 2015, είναι ο μόνος άλλος αθλητής που θα εμφανίζεται στην «λίστα πλουσίων» με 170 εκατομμύρια λίρες.

Ο Ουαλός ποδοσφαιριστής Γκάρεθ Μπέιλ, που κερδίζει 350.000 λίρες ανά εβδομάδα (μετά τη φορολογία) στη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει 114 εκατομμύρια λίρες κέρδη και είναι ο πλουσιότερος αθλητής ηλικίας 30 ετών και κάτω.

Η «Young Rich List» κυριαρχείται από προσωπικότητες του αθλητισμού, με παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας στην κατηγορία βαρέων βαρών, Άντονι Τζόσουα πυγμαχία να είναι ο μόνος μη ποδοσφαιριστής, ανάμεσα στους δέκα πρώτους. Ο Τζόσουα κέρδισε περίπου 78 εκατομμύρια λίρες από τις δύο αναμετρήσεις του με τον Άντι Ρουίς Jr πέρυσι, φτάνοντας τα 107 εκατομμύρια λίρες.