Ο Στέρλινγκ κορυφαίος παίκτης της χρονιάς σύμφωνα με τους δημοσιογράφους

Ο Στέρλινγκ κορυφαίος παίκτης της χρονιάς σύμφωνα με τους δημοσιογράφους
Ενημερώθηκε: 29/04/19 - 14:09

Mπορεί η ένωση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην Αγγλία (PFA) να ανέδειξε τον Φαν Ντάικ ως κορυφαίο παίκτη της χρονιάς, όμως η ένωση δημοσιογράφων και ανταποκριτών που γράφουν για αγγλικές εφημερίδες και πρακτορεία στην χώρα (Football Writers' Association), έδωσε τον τίτλο του κορυφαίου στον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι Ραχίμ Στέρλινγκ, κατά την ετήσια ψηφοφορία των μελών της.

Ο Στέρλινγκ είναι βασικό μέλος της Σίτι, η οποία είναι δύο νίκες μακριά από την υπεράσπιση του τίτλου της Premier League και υπήρξε επίσης μια προεξέχουσα φωνή στις εκστρατείες κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.

Η Νικίτα Πάρις κέρδισε το βραβείο FWA των γυναικών ποδοσφαιριστών της χρονιάς και αγωνίζεται επίσης, όπως ο Στέρινγκ για την Μάντσεστερ Σίτι και την Αγγλία.

Η FWA έκανε γνωστό ότι ο Στέριλνγκ συγκέντρωσε το 62% των ψήφων περισσότερων από 400 μελών της ένωσης. Πήρε 100 ψήφους περισσότερους από τον Ολλανδό αμυντικό της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος την Κυριακή ονομάστηκε Παίκτης της Χρονιάς από την PFA.