Ολυμπιακός: Καταγγελία στην Euroleague για οφειλές σε παίκτες!

 
Ολυμπιακός: Καταγγελία στην Euroleague για οφειλές σε παίκτες!

Ενημερώθηκε: 27/05/19 - 20:01

Με ανακοίνωσή της η Euroleague, ξεκίνησε έρευνα, έπειτα από καταγγελία της ένωσης παικτών (ELPA) για οφειλές προς παίκτες της ομάδας του Ολυμπιακού. Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων 30 ημερών και αναμένεται να προκαλέσει έναν ακόμα... πονοκέφαλο στους ιθύνοντες.

Άλλωστε, τους τελευταίους μήνες βγήκαν στην επιφάνεια τα οικονομικά προβλήματα των «ερυθρόλευκων», για τα οποία αποχώρησαν από την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ οι Μπριάντε Ουέμπερ και Αξέλ Τουπάν.

Στην ανακοίνωσή της η Euroleague αναφέρει:

Η Επιτροπή Ελέγχου της Euroleague ανέφερε τον Ολυμπιακό στην ομάδα οικονομικών για περαιτέρω παρακολούθηση της κατάστασης με τους κανονισμούς του Financial Fair Play (FSFPR) για καθυστερημένες στις πληρωμές που περιέχονται στον Πειθαρχικό Κώδικα της Euroleague. Ο κανονισμός του οποίο η συμμόρφωση είναι υπό αμφισβήτηση αφορά τις πληρωμές προς τους παίκτες της ομάδας του Ολυμπιακού . Η υπόθεση προέκυψε από καταγγελία που υποβλήθηκε από την Ένωση παικτών της Euroleague (ELPA).

Η διαδικασία κινήθηκε με βάση την παραβίαση των κριτηρίων του άρθρου 3.α) για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Η απόφαση του MCC να παραπέμψει την υπόθεση στην Οικονομική Επιτροπή σημαίνει ότι η τελευταία αναμένεται να εκδώσει απόφαση μέσα στις επόμενες 30 μέρες, σύμφωνα με το Άρθρο 33 του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague.