Παναθηναϊκός: Νέες αφαιρέσεις βαθμών και στο βάθος... υποβιβασμός! (Όλες οι εξελίξεις)

Παναθηναϊκός: Νέες αφαιρέσεις βαθμών και στο βάθος... υποβιβασμός!
Ενημερώθηκε: 16/04/18 - 16:44

Νέα... βόμβα στον ταλαιπωρημένο Παναθηναϊκό! Μετά την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών λόγω των οφειλών στον Γενς Βέμερ, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ επέβαλε στους «πράσινους» ποινή αφαίρεσης συνολικά εννιά βαθμών, από τις οφειλές σε Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν.

Οι ποινές θα εφαρμοστούν εντός τριών εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, εκτός-φυσικά-αν η διοίκηση του Παναθηναϊκού έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές.

Λίγη ώρα, μετά την απόφαση, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθάρισε ότι προχωράει άμεσα σε πληρωμή των Τοτσέ, Εσιέν και Λέτο.

Το ποσό που θα δωθεί στον Ισπανό επιθετικό είναι 20.000 ευρώ και έτσι ο Τοτσέ εξοφλείται και μπαίνει οριστικό τέλος σε αυτή την υπόθεση. Σε ό, τι έχει να κάνει με τις άλλες δυο περιπτώσεις, ο Παναθηναϊκός θα δώσει 50.000 ευρώ σε κάθε ποδοσφαιριστή, ποσό που αφορά δόση από τα χρωστούμενα

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώθηκε για τις αποφάσεις του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για τις οφειλές που αντιστοιχούν σε δόσεις βάση των διακανονισμών που έχουν γίνει με Λέτο και Εσιέν και εξόφληση του Τοτσέ. Άμεσα προχωρά σε εξόφληση των δόσεων τους προκειμένου να γίνει άρση της ποινής."

Αναλυτικά το Διαιτητικό Δικαστήριο έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

"Αίτηση του Σεμπάστιαν Λέτο: Επέβαλε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή, κατά τα διαλαμβανόμενα στην από 11/12/2017 Καταγγελία Πρακτικού Συμβιβασμού σε συνδυασμό με το από 16-3-2018 κατατεθέν στο παρόν Δικαστήριο κοινό διευκρινιστικό υπόμνημα των διαδίκων, σχετικά με το ότι η ως άνω ΠΑΕ μέχρι και την ημερομηνία του υπομνήματος έχει εξοφλήσει μέρος της ως άνω οφειλής και εκ τούτου υπολείπεται το ποσό των πενήντα χιλιάδων και εβδομήντα πέντε ( 50075) ευρώ, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας .

Αίτηση του Jοse Verdu Nicolas: Δέχθηκε την από 26-1-2018 (με αριθμ. Πρωτοκόλλου 4034/2018) αίτηση του αιτούντος επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ενεργοποίησε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ,κατά το αναφερόμενο στο ιστορικό της παρούσας ποσό, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας.

Αίτηση του Μισέλ Εσσιέν: Δέχθηκε την από 26-1-2017 (με αριθμ. Πρωτοκόλλου 3852/2018) αίτηση του αιτούντος Μισέλ Εσσιέν, επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Επέβαλε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, κατά τα διαλαμβανόμενα στο ιστορικό της παρούσας αιτίες και ποσά, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας".