Στημένα παιχνίδια: Ακόμα τρεις ΠΑΕ ελέγχονται για συμμετοχή στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού

 
Στημένα παιχνίδια: Ακόμα τρεις ΠΑΕ ελέγχονται για συμμετοχή στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού

Ενημερώθηκε: 20/07/23 - 09:01

Καθημερινά προκύπτουν νέες πληροφορίες για το κύκλωμα των στημένων αγώνων.

Οι τελευταίες, τις οποίες αποκαλύπτει η ιστοσελίδα dikisports.blogspot.com θέλουν από τις έρευνες που έχουν γίνει να προστίθενται άλλες τρεις ομάδες στη λίστα των ομάδων που ελέγχονται για συμμετοχή στο κύκλωμα.

Και οι τρεις, είναι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας 2, κάτι που σημαίνει ότι πλέον, συνολικά 18 ΠΑΕ βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων φορέων για συμμετοχή, με τις ομάδες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας να είναι 13 που ελέγχονται, και πέντε ομάδες της πρώτης.

Αναλυτικά αναφέρει το δημοσίευμα της dikisports.blogspot.com…

18 ΠΑΕ ελέγχονται για συμμετοχή στο κύκλωμα!

Η "Δίκη" αποκαλύπτει ότι η τριετής έρευνα των διεθνών αρχών για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού εμπλέκει άλλες τρεις ελληνικές ομάδες.

Η Interpol και η Eurojust, με τη συνδρομή της Εταιρείας Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης Sportradar, κατέληξαν ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να ελέγξουν τους αξιωματούχους 5 ΠΑΕ της SL1 και 13 ΠΑΕ της SL2!

Στα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια της αθλητικής υπερεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βιργινίας Σακελλαροπούλου, του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών Κώστα Σπυρόπουλου και του προέδρου Εφετών Χαράλαμπου Κωτουλόπουλου, εντοπίζονται αλλοιώσεις αποτελεσμάτων ελληνικών αγώνων μέσω του παράνομου στοιχήματος.

Κατονομάζονται πέντε πρόεδροι ΠΑΕ της Super League 1 και αποτυπώνονται οι ευθύνες ποδοσφαιρικών παραγόντων της SL2 σε βάθος δυόμιση ετών, διάστημα στο οποίο η Διεθνής Αστυνομία κατέγραψε μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών τις παράνομες δραστηριότητες του φερόμενου ως εγκεφάλου και των μελών του κυκλώματος.

Από τις 13 ομάδες της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας:

- Δύο είναι από τη Βόρεια Ελλάδα
- Δύο από τη Θεσσαλία
- Πέντε από την Αττική
- Μία από την Πελοποννήσου και
- Τρεις από τη νησιωτική χώρα.

Μόνο 4 από τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ δεν αγωνίζονται πλέον στη SL2.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ