Συγγνώμη από τον Πετρούνια για το #metoo στον Αντ1 και τον Ν. Χατζηνικολάου

Συγγνώμη από τον Πετρούνια για το #metoo στον Αντ1 και τον Ν. Χατζηνικολάου (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 21/10/21 - 19:50

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε από όλους τους Έλληνες ο Λευτέρης Πετρούνιας για τις δηλώσεις του, όσον αφορά το κίνημα metoo, στον αθλητισμό.

Μάλιστα αποφάσισε να μιλήσει δημόσια μετανιωμένος για τις λανθασμένες δηλώσεις του στον Αντ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Έχουν δίκιο να με κατηγορούν, έκανα λάθος»

«Θέλω να ζητήσω ειλικρινέστατα συγγνώμη, έχουν κάθε δίκιο να με κατηγορήσουν, αλλά δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση αυτά τα πράγματα. Καταδικάζω κάθε μορφής βία παντού. Αυτή είναι η θέση μου. Ειλικρινά ένα πολύ μεγάλο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες. Οι Έλληνες είναι η δύναμή μου και σήμερα είμαι καταβεβλημένος και έχουν δίκιο.

“Η διατύπωση του τρόπου σκέψης ήταν λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη προς όλους τους Έλληνες για τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου” είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε: “Ρωτήθηκα για το κίνημα #MeToo και απάντησα αποκλειστικά και μόνο με κάποιες καταγγελίες στην ενόργανη για ψυχολογική βία. Πρόκειται για περιστατικά που δεν γνωρίζω. Προερχόμαστε από ένα πολύ σκληρό άθλημα. Αν έχει συμβεί κάτι, έχουν την πλήρη στήριξή μου”.

Επανέλαβε ότι δεν έχει δει κάτι τέτοιο και δήλωσε ότι είναι υπέρμαχος του κινήματος, καθώς όπως είπε, στάθηκε δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου, κοινοποιώντας πολλές φορές την εξομολόγησή της. “Βγήκα χέρι χέρι με την Κορακάκη συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων. Έχουμε κάνει διαδικτυακά σεμινάρια με την Σοφία Μπεκατώρου για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών και για το πώς θα εξαλειφθούν. Είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και ανήσυχος για τη σάπια κοινωνία που ζούμε” πρόσθεσε ο αθλητής.

Τόνισε δε ότι δικαίως υπάρχουν αντιδράσεις και κατέληξε λέγοντας: “Καταδικάζω κάθε μορφή βίας παντού. Έχω πει αλλεπάλληλες φορές ότι οι Έλληνες είναι η δύναμή μου. Δεν μασάω τα λόγια μου ποτέ και βγαίνω πάντα να απαντήσω. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ πίσω από δηλώσεις, δεν ντρέπομαι και δεν φοβάμαι να ζητήσω συγγνώμη. Όντως έκανα ένα λάθος. Δεν είμαι τόσο καλός ομιλητής, όσο είμαι στους κρίκους”.

Να σημειωθεί ότι αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια για το ελληνικό #MeToo και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που συγκλονίζουν τον χώρο του αθλητισμού.

Στο περιθώριο εγκαινίων καταστήματος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε πως δεν έχει δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα “φώτα” πάνω του κι έχει καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του, να έχει τέτοιου είδους παράπονο.