Τελικός Champions League: Πρόταση της Άστον Βίλα να διεξαχθεί στο «Villa Park»

Τελικός Champions League: Πρόταση της Άστον Βίλα να διεξαχθεί στο «Villa Park»
Ενημερώθηκε: 06/05/21 - 16:24

Σενάρια για αλλαγή έδρας του τελικού του Champions League ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στην Αγγλία.

Όπως αναφέρει δημοσιογράφος του Sky Sports, έχει γίνει εισήγηση από την Άστον Βίλα στις αγγλικές αρχές και στην UEFA για να διεξαχθεί η μεγάλη αναμέτρηση εντός Αγγλίας.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση αφορά το «Villa Park», έδρα της Άστον Βίλα, η οποία θεωρεί προτιμότερο να διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός εντός Αγγλίας, ώστε να μην ταξιδέψουν οι 8 χιλιάδες οπαδοί της κάθε ομάδας μέχρι την Τουρκία για τον τελικό, για λόγους ασφαλείας λόγω της πανδημίας.

Προς το παρόν η UEFA δεν έχει δώσει κάποια απάντηση και φαίνεται πως παραμένει στην αρχική της απόφαση, δηλαδή να διεξαχθεί ο τελικός στην Κωνσταντινούπολη. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν έχει αλλάξει ποτέ την έδρα του τελικού, εκτός από την περασμένη σεζόν που άλλαξε όλο το φορμάτ της διοργάνωσης από τα προημιτελικά και έπειτα και διεξήχθη ένα final-8 στην Πορτογαλία.

Παράλληλα, το γήπεδο της Άστον Βίλα φαίνεται πως με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορεί να φιλοξενήσει τον τελικό, αφού δεν έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές.