Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος 2024: Το σχέδιο για 15.000 κόσμο στο Βόλο

 
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος 2024: Το σχέδιο για 15.000 κόσμο στο Βόλο

Ενημερώθηκε: 13/03/24 - 15:12

Το πρωί της Τετάρτης (13/3) πραγματοποιήθηκε εντός της ΕΠΟ η σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, o οποίος θα πραγματοποιηθεί και τη φετινή χρονιά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπως άλλωστε ορίζει η προκήρυξη της διοργάνωσης. 

Εκεί, υπήρξε επικοινωνία και με τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος -όπως έχουμε ήδη αναφέρει- έχει δώσει το “πράσινο φως” για την παρουσία κόσμου, από τη στιγμή που δεν υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στους δύο φιναλίστ, όπως συμβαίνει με άλλες ομάδες. Αν για παράδειγμα είχαμε έναν τελικό ΠΑΟΚ-Άρη ή Παναθηναϊκού-ΑΕΚ

Προφανώς βέβαια, για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να έχει κόσμο ο τελικός του Κυπέλλου, υπήρξαν εγκλίσεις και βοήθεια απ' όλους. 

Το σχέδιο για την κατανομή του κόσμου

Ποιο είναι τώρα το σχέδιο για τα εισιτήρια που θα δοθούν; 
Στο ένα πέταλο θα βρίσκονται οι φίλοι του Παναθηναϊκού και στο άλλο οι οπαδοί του Άρη. Τα δύο πέταλα έχουν χωρητικότητα από 4.750 θέσεις και σχεδιάζεται να δοθούν από 4.000-4.500 θέσεις για κάθε ομάδα στα πέταλα. 

Επιπλέον θα λάβει 4.000 προσκλήσεις η ΕΠΟ σε κεντρική εξέδρα, στα επίσημα για να καλυφθούν οι δικές της ανάγκες, ενώ ανάμεσα στους οργανωμένους -στην απέναντι πλευρά- θα δοθούν προσκλήσεις -σύμφωνα πάντα με το τωρινό σχέδιο- είτε για 3.000 μαθητές, είτε στην τοπική κοινωνία. Φυσικά θα υπάρχουν και οι απαραίτητες ζώνες ασφαλείας. 

Το πλάνο που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή είναι να μην υπάρξουν διανυκτερεύσεις του κόσμου στην πόλη του Βόλου και να πάνε όλοι οι φίλαθλοι με συνοδεία στον τελικό, φεύγοντας αμέσως μετά το παιχνίδι. Αυτό βέβαια απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο από την Αστυνομία

Είναι γεγονός πάντως ότι υπάρχει μία συνεννόηση ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές και φαίνεται να ξεπερνιούνται τα προβλήματα για την παρουσία του κόσμου, από τη στιγμή που δίνει το “ok” και ο Δήμαρχος του Βόλου

Ο νέος αθλητικός νόμος εξάλλου είναι πολύ αυστηρός, οι ποινές για τους παραβάτες ιδιαίτερα σκληρές και επαφίεται φυσικά και στη θέληση των ομάδων να τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα όσα θα συμφωνηθούν.  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ