Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος: Αίτημα για αλλαγή ώρας από Cosmote - Απάντηση από ΕΠΟ και ΠΑΟΚ

 
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος: Αίτημα για αλλαγή ώρας από Cosmote - Απάντηση από ΕΠΟ και ΠΑΟΚ

Ενημερώθηκε: 06/05/22 - 17:07

Την αλλαγή της ώρας έναρξης του Τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ ζήτησε η Cosmote TV από την ΕΠΟ με επίσημο έγγραφο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι υπεύθυνοι του συνδρομητικού καναλιού, το οποίο και έχει στην κατοχή του τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια, ζήτησαν με τον πλέον επίσημο τρόπο το παιχνίδι να μεταφερθεί κατά δύο ώρες η σέντρα, δηλαδή, από τις 20:00 στις 22:00.

Πρόκειται για μία κίνηση η οποία έχει άμεση σχέση με τον τελικό του Final-4 της Ευρωλίγκας, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την ίδια ημέρα με εκείνη του τελικού Κυπέλλου, στις 21 Μαΐου, και την ίδια ώρα, στις 20:00.

Η πρόθεση είναι να δοθεί η ευκαιρία τους συνδρομητές να μπορέσουν να παρακολουθήσουν και τα δύο εξαιρετικής σημασίας αθλητικά γεγονότα, τα οποία, έχουν την ίδια ώρα έναρξης.

Απάντηση από ΕΠΟ και ΠΑΟΚ

Καμία συζήτηση σχετικά με την ώρα έναρξης του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στις 21 Μαΐου, δεν υφίσταται, σύμφωνα με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Όπως η ίδια είχε διαρρεύσει και την Πέμπτη (5/5) απαντώντας σε δημοσιεύματα, έτσι και σήμερα η ΕΠΟ επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα και ο Τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαΐου με ώρα έναρξης στις 8μμ».

Τόνιζαν δε, ότι η Cosmote TV πράγματι πριν από τρεις μέρες, είχε προτείνει να ξεκινήσει ο Τελικός στις 10μμ λόγω του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας την ίδια ημέρα, ωστόσο, αυτό ήταν πρακτικά αδύνατο και το αίτημα απορρίφθηκε εξ αρχής.

Πώς άλλωστε θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 10μμ ένας αγώνας που μπορεί να έχει παράταση, πέναλτι, αλλά και τα υπόλοιπα που είναι δεδομένα, όπως η απονομή, ο γύρος θριάμβου κτλ. Θα μιλάγαμε δηλαδή για έναν αγώνα που θα ολοκληρωνόταν… στις 2 το πρωί!

Κάτι που δεν θα επέτρεπε ούτε στους φιλάθλους να μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αφού θα ήταν όλα κλειστά, ούτε στον ΠΑΟΚ να αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη.

Τέλος και ο ΠΑΟΚ με επιστολή του στην ΕΠΟ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του τελικού.

Αναλυτικά αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Επιστολή στην ΕΠΟ απέστειλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με φημολογία που αναπτύχθηκε σε διάφορα ΜΜΕ για πιθανή αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του τελικού.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δηλώνει ρητά πως δεν θα δεχθεί ούτε ως υπόνοια συζήτησης τέτοιου θέματος για λόγους -εκτός της τυπικής δέσμευσης που απορρέει από την προκήρυξη- που αφορούν τόσο την ήδη προγραμματισμένη μετακίνηση φιλάθλων και ομάδας, όσο και το σφιχτό χρονοδιάγραμμα ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν.

Το γεγονός εξάλλου ότι ο βασικός όγκος φιλάθλων μας θα προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, κάνει αποτρεπτική τη μετακίνηση του αγώνα την Κυριακή, λόγω του εργάσιμου της επόμενης μέρας.