Υπόθεση τζόκοβιτς: Παράταση στο θρίλερ της απέλασής του - Ούτε σήμερα η απόφαση!

 
Υπόθεση τζόκοβιτς: Παράταση στο θρίλερ της απέλασής του - Ούτε σήμερα η απόφαση!

Ενημερώθηκε: 13/01/22 - 09:28

Νέα «παράταση» στο θρίλερ της συμμετοχής του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open δίνει το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης, ανακοινώνοντας πως δεν θα ανακοινωθεί κάποια απόφαση σήμερα Πέμπτη!

Αν και από την Αυστραλία υπήρχαν δημοσιεύματα πως σήμερα θα ανακοινωθεί η απόφαση για το αν θα απελαθεί ή όχι ο Σέρβος (μάλιστα ανέφεραν πως το πιθανότερο είναι να φύγει από την χώρα), αυτό δεν θα γίνει καθώς ο Αλεξ Χοκ, ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας, δεν έχει καταλήξει σε απόφαση!

Κυβερνητική πηγή, επιβεβαίωσε στα αυστραλιανά Μέσα πως ο υπουργός δεν σκοπεύει να πάρει απόψε την απόφασή του.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε με μικρή χρονική καθυστέρηση η κλήρωση του τουρνουά και ο Τζόκοβιτς κληρώθηκε με τον Σέρβο συμπατριώτη του Μίομιρ Κεσμάνοβιτς.

Ο υπουργός Μετανάστευσης θα αποφανθεί για το κατά πόσο ο νούμερο ένα τενίστας στη διεθνή κατάταξη θα παραμείνει στην χώρα, άρα θα έχει και την δυνατότητα να λάβει μέρος στο Australian Open. Εάν ο Χοκ ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Τζόκοβιτς, τότε ο τενίστας θα οδηγηθεί σε απέλαση από τη χώρα.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον γνωστοποίησε ότι ο Χοκ εξετάζει την ακύρωση της βίζα του Τζόκοβιτς, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Επανέλαβε πάντως με νόημα ότι οι μη εμβολιασμένοι αλλοδαποί υπήκοοι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα εκτός εάν έχουν έγκυρη ιατρική εξαίρεση.