Η πρώτη κάμερα άμεσης εκτύπωσης από LEGO (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρώτη κάμερα άμεσης εκτύπωσης από LEGO (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 24/03/17 - 12:44

Κάτι η νοσταλγία που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο τρεντ, κάτι η διαχρονική αξία των Lego δίνουν συνεχώς έμπνευση για κάτι καινούριο.

Σειρά τώρα έχει μια instamatic LEGO κάμερα, την οποία κατασκεύασε ο προερχόμενος από το Χονγκ Κονγκ φωτογράφος, που κυκλοφορεί στον κόσμο των blogs ως Instax Magic.

Είναι μια φωτογραφική μηχανή που λειτουργεί κανονικότατα και τυπώνει αμέσως τις φωτογραφίες με το πάτημα ενός κουμπιού: δυο φακοί από ένα vintage μοντέλο της ιαπωνικής Yashica - την Yashica F3.5, 80mm - και ένας τροποποιημένος μηχανισμός μιας instax mini camera της Fuji, για την «έξοδο» των τυπωμένων φωτογραφιών.

«Είναι μια απίστευτη και μαγική στιγμή να βλέπεις μια φωτογραφία από instamatic να βγαίνει από τη LEGO κάμερα, για να μην αναφέρουμε την προσμονή να βλέπεις τη φωτογραφία να βγαίνει αργά αργά», εξομολογήθηκε ο εφευρέτης στο Designboom.

Η ιδέα να κατασκευάσει αυτό το μηχάνημα ήρθε στον Instax Magic τη μέρα που είδε έναν γείτονά του να πετάει κάποια κουτιά LEGO. «'Αρχισα να σκέφτομαι την πιθανότητα να τροποποιήσω με LEGO μια κάμερα. Εντύπωσή μου είναι ότι πάντα υπάρχει κάποιος δημιουργικός τρόπος να χρησιμοποιείς τα LEGO. Λίγες βδομάδες μετά, παρήγγειλα πολλά LEGO, και μου πήρε ένα ξενύχτι πειραματισμού για να καταλήξω στον βασικό σκελετό», αφηγήθηκε.

Η κατασκευή του blogger Instax Magic μοιάζει με μεγάλο τούβλινο κουτί (από τουβλάκια LEGO).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι περιμένουμε να δούμε για το νέο Samsung Galaxy S8

Αυτό είναι το νέο κόλπο για να κλέβουν τον κωδικό του κινητού σας

Αλλάζουν όσα ξέραμε για τους δεινόσαυρους