Βγαίνει αύριο στη Μεσόγειο το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν - Νέα επίθεση από Τσαβούσογλου

 
Βγαίνει αύριο στη Μεσόγειο το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν  - Νέα επίθεση από Τσαβούσογλου

Ενημερώθηκε: 08/08/22 - 15:04

Αύριο Τρίτη 09/08/2022 το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, βγαίνει στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συνεχίζοντας το γνωστό «τροπάριο» ο Τσαβούσογλου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πιο συγκεκριμένα κατηγόρησε την Αθήνα και την Λευκωσία ότι επιχείρησαν να στείλουν εννέα πλοία στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Παράλληλα, μιλώντας σε Τούρκους διπλωμάτες, υποστήριξε ότι η Τουρκία εμπόδισε τη χώρα μας με μέτρα που έλαβε τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι.

«Ένας σημαντικός παράγοντας της πολιτικής μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το δίδυμο Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων επιχείρησε να στείλει 9 πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας. Αυτά τα εμποδίσαμε με τα μέτρα που πήραμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι και αύριο το πλοίο Αμντουλ Χαμιτ θα πλεύσει για τις πρώτες του εργασίες στη Μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τσαβούσογλου έκανε λόγο για ολιστική αντιμετώπιση αλληλένδετων προβλημάτων στο Αιγαίο και ισχυρίστηκε πως η Άγκυρα επιθυμεί να επιλυθούν συνολικά και μόνιμα, αλλά η Ελλάδα «δεν μπορεί να διαμορφώσει βούληση» για την επίλυσή τους.

«Στο Αιγαίο θέλουμε τα αλληλένδετα προβλήματα να αντιμετωπίζονται ολιστικά και να επιλύονται συνολικά, μόνιμα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν μπορεί να διαμορφώσει τη βούληση να λύσει τα προβλήματα. Αυτός που έχει τη συνήθεια δεν την εγκαταλείπει.. Είπαμε και εξηγήσαμε στους συνομιλητές μας, ιδιαίτερα στον ΟΗΕ, πως τα νησιά που βρίσκονται κοντά στις ακτές μας, και έχουν αποστρατιωτικοποποιημένο καθεστώς σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες τώρα είναι στρατιωτικοποιημένα.. Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια της χώρας μας», είπε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ