Χολωμένος με ΗΠΑ και ΕΕ ο Ερντογάν: Δε θα μου πουν ποιον θα συναντώ...

 
ERDOGAN

Ενημερώθηκε: 20/09/22 - 08:00

Χολωμένος με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS εξαιτίας της στάσης τους απέναντι στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της «Καθημερινής» Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «μεταξύ δυο φίλιων χωρών είναι πολύ λάθος με πολιτική προσέγγιση να επιβάλλονται κυρώσεις στην Τουρκία για το θέμα των F-16. Ο κ. Μπάιντεν μου υποσχέθηκε την επίλυση του ζητήματος».

«Τι θα κάνουμε αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τα F-16; Θα φροντίσουμε τον εαυτό μας. Δηλαδή θα δώσετε στην Ελλάδα κάθε είδους υποστήριξη στα F-16, θα δημιουργήσετε βάσεις εκεί, αλλά δεν θα δώσετε αυτή την υποστήριξη σε μια φίλη χώρα όπως η Τουρκία στο ΝΑΤΟ και σε μια χώρα που παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στο ΝΑΤΟ; Είμαστε στις πρώτες πέντε χώρες. Σε αυτή την περίπτωση, η δουλειά της Τουρκίας είναι να φροντίζει τον εαυτό της. Διαφορετικά, δεν έχουμε πρόβλημα με την Αμερική» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Κανένας δεν μπορεί να μου πει ποιον θα συναντώ, θα δω και Πούτιν και Σι»

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε καταλόγισε επίσης στην Ε.Ε. ότι καθυστερεί την ένταξη της Τουρκίας επί 52 χρόνια και δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να του πει με ποιους θα έχει συναντήσεις.

«Πρέπει να το πω πολύ ξεκάθαρα, είμαστε μέρος του κόσμου. Δεν ανήκουμε ούτε μόνο στη Δύση ούτε μόνο στην Ανατολή. Ένα μεγάλο μέρος της χώρας μας γεωγραφικά ανήκει στα ανατολικά» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αναπόφευκτα, μπορεί να βρεθούμε σε μια κατάσταση να μπούμε σε διαφορετικές αναζητήσεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας κρατήσει για 52 χρόνια, δεν θα μας αφήσει να την ενταχθούμε και μετά, θα πει: “Γιατί συναντηθήκατε με αυτόν , γιατί είδατε τον άλλον;”».

«Τα λέμε αργότερα. Θα συναντιέμαι και όταν κάνουμε αυτές τις συναντήσεις δεν θα είμαστε υπόλογοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτό το σημείο. Θα συναντηθώ και με τον κ. Πούτιν και με τον κ. Σι και με τον κ. Μόντι» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ