Μαθήματα ανθρωπισμού από τον Τσαβούσογλου, τη στιγμή που στην Τουρκία καταπατούνται τα δικαιώματα των γυναικών

 
burka-MOUSOULMANES

Ενημερώθηκε: 22/12/22 - 11:27

Την ώρα που στην Τουρκία τα δικαιώματα των γυναικών καταπατούνται με το χειρότερο τρόπο στο όνομα του Θεού, ο Τσαβούσογλου παρουσιάζεται ανθρωπιστής και επικριτής των Ταλιμπάν.

Η απόφαση του καθεστώτος των Ταλιμπάν να απαγορεύσει στις Αφγανές να έχουν πρόσβαση στα πανεπιστήμια δεν είναι «ούτε μουσουλμανική ούτε ανθρωπιστική», δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Αυτή η απαγόρευση δεν είναι ούτε μουσουλμανική ούτε ανθρωπιστική. Απορρίπτουμε αυτό τον αποκλεισμό, δεν πιστεύουμε πως είναι σωστός. Ας ελπίσουμε, αν θέλει ο Θεός, ότι θα πάρουν πίσω αυτή την απόφαση», δήλωσε ο υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Με ποιο τρόπο η εκπαίδευση των γυναικών κάνει κακό στο Αφγανιστάν;», ρώτησε ο Τσαβούσογλου.

Η Τουρκία, ο πληθυσμός της οποίας είναι στην πλειονότητά του μουσουλμανικός, είναι η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που κράτησε την πρεσβεία της ανοιχτή στην Καμπούλ μετά την άνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία, τον Αύγουστο του 2021.

Στην Τουρκία όμως κάθε τόσο βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις καταπάτησεις των δικαιωμάτων των γυναικών στο όνομα του Θεού και με τις... ευλογίες Ερντογάν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ