Μπασάρ Αλ Άσαντ: Η πρώτη του επίσκεψη στο Χαλέπι μετά τον φονικό σεισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ασαντ

Ενημερώθηκε: 12/02/23 - 17:06

Ο Σύρος πρόεδρος πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη την Παρασκευή, σε πληγείσα περιοχή από το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία που έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα του.

Ο πρόεδρος και η σύζυγός του Άσμα, επισκέφτηκαν επιζώντες στα κρεβάτια τους σε νοσοκομείο στη βόρεια πόλη του Χαλεπίου, σύμφωνα με εικόνες που δημοσιεύτηκαν από επίσημα μέσα ενημέρωσης της Συρίας.

Η επαρχία του Χαλεπίου έχει μέχρι στιγμής καταμετρήσει περισσότερους από 400 νεκρούς και 1.000 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Σήμερα 12 Δεβρουαρίου ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ευχαρίστησε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την «τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια» που παρείχαν στη χώρα του μετά τον καταστροφικό σεισμό, ενώ υποδέχτηκε τον επικεφαλής της διπλωματίας των Εμιράτων, σεΐχη Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ-Ναχιάν.

«Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών που στάθηκαν στο πλευρό της Συρίας και έστειλαν τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια», είπε ο Άσαντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία, χαιρετίζοντας την «ταχεία ανταπόκρισή τους, η οποία αντανακλά το βάθος των διμερών σχέσεων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ