Νέο περιστατικό αντιπαράθεσης υπουργού του Ερντογάν με Έλληνες βουλευτές - Το απόρρητο non paper

 
Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού πήρε την σκυτάλη από τον Ακάρ και εξαπέλυσε ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας - Το non paper που μοιράζουν οι Τούρκοι

Ενημερώθηκε: 15/06/22 - 20:36

Νέο περιστατικό αντιπαράθεσης μεταξύ υπουργού του Ερντογάν και Ελλήνων βουλευτών κατά την δεύτερη ημέρα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Αυτή τη φορά την σκυτάλη από τον Χουλουσί Ακάρ έλαβε ο Τούρκοςυπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος αντιπαρατέθηκε έντονα με την ελληνική αντιπροσωπεία, κατηγορώντας ευθέως την Ελλάδα και την Frontex, ζητώντας μάλιστα την κατάργησή της, εξαιτίας των επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο. Παράλληλα επανέφερε όσα είπε την Τρίτη ο Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για ελληνική βοήθεια στο PKK. 

O Σοϊλού έφτασε στο σημείο να εμπλέξει την χώρα μας στην υπόθαλψη τρομοκρατών με την Σουηδία και την Φινλανδία, ενώ προσέθεσε ότι τα μέλη του PKK διαθέτουν επίσης γερμανικό και γαλλικό οπλισμό.

Η ελληνική αντιπροσωπεία που αποτελείται από τους Σπήλιο Λιβανό, ο Μανούσο Βολουδάκη και η Θεοδώρα Τζάκρη, έδωσε και σήμερα ηχηρή απάντηση.

Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες βουλευτές ξεκαθάρισαν ότι δεν γίνονται pushbacks στο Αιγαίο. Μάλιστα ο Μανούσος Βολουδάκης είπε ότι αυτές τις καταγγελίες τις έχει εξετάσει η Ε.Ε χωρίς να αποδειχτεί το παραμικρό, ενώ κατηγόρησαν την Άγκυρα ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Το non paper που μοιράζουν οι Τούρκοι

Ένα απόρρητο non – paper έρχεται στο φως το οποίος επιβεβαιώνει τις ελληνικές ανησυχίες, για τις τουρκικές προθέσεις. 

Σύμφωνα με το OPEN η Τουρκία διανέμει  ένα  δισέλιδο έγγραφο με 16 σημεία στις ξένες πρεσβείες για να δικαιολογήσει γιατί ακύρωσε το συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, τη συνάντηση δηλαδή Μητσοτάκη – Ερντογάν που γινόταν σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, στο non paper, μεταξύ άλλων η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα ότι απειλεί για μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, την ώρα που είναι γνωστό σε όλες τις πλευρές,  ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών υδάτων.

Σε άλλο σημείο οι Τούρκοι υποστηρίζουν  ότι γίνονται παραβιάσεις από τα ελληνικά μαχητικά, ενώ είναι γνωστό ότι το Πεντάγωνο έχει καταγράψει δεκάδες παραβιάσεις καθημερινά από τουρκικά μαχητικά. Αξίζει να σημειωθεί  ότι στις 27 Απριλίου μάλιστα είχαμε 141 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά.

Σε ένα ακόμησημείο του non-paper ότι η Τουρκία ισχυρίζεται ότι οι βάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι στην Ελλάδα στρέφονται εναντίον της Τουρκίας ενώ η Αθήνα επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η ελληνοαμερικάνικη αμυντική συμφωνία δε στρέφεται εναντίον κανενός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ