Παραλήρημα Ερντογάν για την Αγία Σοφία και τη Δύση που σύμφωνα με τον ίδιο δεν τον θέλει.

 
erdogan sunenteuxi

Ενημερώθηκε: 23/05/23 - 09:36

Την στήριξη του στον Ερντογάν εξέφρασε ο Ογάν, ζητώντας του να συνεχίσει την πολιτική της «Γαλάζιας Πατρίδας» ενώ ο Ερντογάν ξεσαλωμένος από το αποτέλεσαμ του πρώτου γύρου υποστηρίζει ότι η Δύση δεν τον θέλει επειδή είναι εθνικός και επειδή απελευθέρωσε, όπως είπε, την Αγιά Σοφιά!

Την ίδια στιγμή, από θέση ισχύος το καθεστώς Ερντογάν, επιλέγει διόλου τυχαία εν μέσω προεκλογικής περιόδου, να προκαλέσει αμφισβητώντας την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Ειδικότερα, χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο κανάλι HaberTurk υπογράμμισε: «υπάρχει το θέμα των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Θεωρείται πως είναι εύκολη η επίλυση του θέματος των νησιών και των βραχονησίδων που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους.Εμείς λέμε πως μας ανήκουν, οι Έλληνες λένε πως τους ανήκουν» και συνεχίζει επιμένοντας στην επιστροφή των προκλήσεων τονίζοντας «διεκδικούν 10 μίλια (σ.σ εναέριου χώρου) πάνω από τα 6 μίλια. Υπάρχει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών. Η διεκδίκηση του εναέριου χώρου 10 μιλίων πάνω από τα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων είναι και αστείο αλλά και παράνομο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Στήριξη από τον Ογάν

Ο (απρόσμενος) ρυθμιστής του β' γύρου των προεδρικών εκλογών, ο υπερεθνικιστής Σινάν Ογάν, επέλεξε στρατόπεδο και αυτό δεν είναι άλλο από εκείνο του Τούρκου προέδρου.

«Στο δεύτερο γύρο των εκλογών, κατόπιν αυτών των διαπραγματεύσεων που είχαμε, δηλώνω πως θα στηρίξουμε τον υποψήφιο της "Λαϊκής Συμμαχίας" κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Καλώ επίσης όσους πολίτες μας ψήφισαν να στηρίξουν τον κ. Ερντογάν στον δεύτερο γύρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ογάν τρία 24ωρα μετά την 60 λεπτών συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη. «Πρέπει να συνεχιστούν και να υποστηριχθούν τα βήματα της εξωτερικής πολιτικής που κάνει η χώρα μας, κυρίως οι θέσεις μας για τη Γαλάζια Πατρίδα. Πρέπει να καλυφθούν τα κενά και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ερντογάν: Η Δύση δεν με θέλει διότι είμαι εθνικός

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει ότι η Δύση δεν τον θέλει επειδή είναι εθνικός και επειδή απελευθέρωσε, όπως είπε, την Αγιά Σοφιά!

«Όσο ο λαός στέκεται δίπλα μας εμείς θα αντιμετωπίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τους ιμπεριαλιστές και τους τοκογλύφους. Για μένα δεν είναι παράξενο που οι δυτικοί λένε 'να φύγει ο Ερντογάν'. Διότι ο Ερντογάν είναι εγχώριος και εθνικός. Δεν μας χωνεύουν επειδή ξεριζώσαμε την τρομοκρατία. Βλέπετε πως όλα τα περιοδικά της Δύσης είχαν πρωτοσέλιδα με τίτλους 'να φύγει ο Ερντογάν'. Δεν μας θέλουν επειδή πληρώσαμε το χρέος μας και βγάλαμε το ΔΝΤ έξω από την Τουρκία. Σε επίπεδο πολιτισμού κάναμε κάποια βήματα. Απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Αυτοί μας μισούν επειδή απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Με τα βήματα τα οποία κάναμε στην αμυντική βιομηχανία θεωρείτε πως θα μας λένε καλωσορίσατε;».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ