Σεισμός - Τουρκία: Ο Ερντογάν στις πληγείσες περιοχές, απαντά στη σφοδρή κριτική που δέχθηκε

 
ΕΡΤΟΓΑΝ

Ενημερώθηκε: 08/02/23 - 18:14

Τις κατηγορίες εις βάρος του, αναφορικά με την αντίδραση της Τουρκίας στον διπλό καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα, επιχείρησε να αποκρούσει ο Ταγίπ Ερντογάν, με δηλώσεις του από τις πληγείσες περιοχές, στις οποίες μετέβη.

«Είναι καιρός για ενότητα, αλληλεγγύη. Σε μια περίοδο όπως αυτή, δεν μπορώ να ασχοληθώ με  ανθρώπους που διεξάγουν αρνητικές εκστρατείες για πολιτικά συμφέροντα», είπε σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη νότια επαρχία Χατάι.

Τόνισε ότι «δεν ήταν δυνατόν να προετοιμαστούμε για μια τέτοια καταστροφή», αλλά ότι η κυβέρνηση θα επισπεύσει την απομάκρυνση των ερειπίων και την κατασκευή κατοικιών.

Συμπλήρωσε ότι στο Χατάι έχουν φτάσει και επιχειρούν ομάδες από 18 χώρες.

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία ανήλθε στους 9.057, πρόσθεσε.

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Ερντογάν στις πληγείσες περιοχές, απαντά στη σφοδρή κριτική που δέχθηκε-1

Κρεσέντο επικρίσεων

Η κριτική για την αντίδραση της Τουρκίας στον σεισμό εντάθηκε την Τετάρτη, με την αντιπολίτευση και τους ανθρώπους στη ζώνη της καταστροφής να κατηγορούν την κυβέρνηση για καθυστερημένη και ανεπαρκή προσπάθεια βοήθειας.

Η οργή έγινε εντονότερη καθώς ο Πρόεδρος Ερντογάν, αντιμέτωπος με εκλογές σε τρεις μήνες, επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή για πρώτη φορά και αναγνώρισε ορισμένα προβλήματα με την αρχική ανταπόκριση.

«Πού είναι το κράτος; Πού ήταν εδώ και δύο μέρες; Τους παρακαλούμε. Ας το κάνουμε, μπορούμε να τους βγάλουμε έξω», είπε η Σαμπιχά Αλινάκ.

ΠΗΓΗ Reuters

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ