Στάνο: «Οι τοπικές εκλογές στην Τουρκία σεβάστηκαν τη βούληση του τουρκικού λαού»

 
Στάνο: «Οι τοπικές εκλογές στην Τουρκία σεβάστηκαν τη βούληση του τουρκικού λαού»

Ενημερώθηκε: 02/04/24 - 15:42

Mε δεδομένη την μεγάλη προσέλευση στις τοπικές εκλογές στην Τουρκία, η ΕΕ χαιρετίζει «την ισχυρή δέσμευση των πολιτών στην τοπική αντιπροσωπευτική δημοκρατία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για τις εξωτερικές υποθέσεις Πίτερ Στάνο ερωτηθείς σχετικά.

«Οι εκλογές γενικά για εμάς θεωρούνται πολύ σημαντικές από την άποψη του να αποφασίζει ο πληθυσμός από ποιον θέλει να εκπροσωπείται», σημείωσε και προσέθεσε ότι «τα θεμελιώδη δικαιώματα και η δημοκρατία αποτελούν τον πυρήνα της σχέσης μας με την Τουρκία, και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί της για μεταρρυθμίσεις» που μπορούν να τη φέρουν «πιο κοντά στην ΕΕ με βάση ακριβώς αυτές τις αρχές και αξίες».

Επίσης, ο κ. Στάνο επισήμανε ότι «το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Συμβούλιο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών υπογράμμισαν στα προκαταρκτικά πορίσματα αυτής της αποστολής εκλογικής παρατήρησης ότι παρά ορισμένες ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στην προεκλογική εκστρατεία, οι τοπικές εκλογές στην Τουρκία ήταν συνολικά καλά οργανωμένες και σεβάστηκαν τη βούληση του τουρκικού λαού».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ