Το τερμάτισε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Η Ελλάδα διέπραξε 953 παραβιάσεις το 2022

 
asklisi-elas-hae-aigaio

Ενημερώθηκε: 07/06/22 - 14:16

Όσο οι διεθνείς πρωτοβουλίες της κυβέρνησης δικαιώνονται και οι καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας διευρύνεται, τόσο η Άγκυρα επινοεί «παράνομη» συμπεριφορά της Ελλάδας.

Τη σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ο οποίος το... τερμάτισε κυριολεκτικά. Ισχυρίστηκε ότι η χώρα μας διέπραξε 953 παραβιάσεις -σε θάλασσα και αέρα- το 2022!!!

Σύμφωνα με όσα είπε η Μπουρτσού Νάλιτς Γιοκούβα, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις επιχειρήσεις της Τουρκίας από την αρχή της χρονιά, «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», ενώ «παρά τις καλοπροαίρετες και ειλικρινείς προσεγγίσεις της Τουρκίας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και συμμαχίας, η Ελλάδα συνέχισε την κλιμακούμενη, επιθετική ρητορική, τις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειες, άφησε αναπάντητες όλες τις εκκλήσεις για διάλογο και συνομιλίες και συνέχισε τις αβάσιμες κατηγορίες».

Η Γιοκούβα συνέχισε, λέγοντας ότι η Ελλάδα «συνεχίζει να παρανομεί στα νησιά μη στρατιωτικού καθεστώτος με τα πλοία και τα αεροσκάφη της», προσθέτοντας πως η χώρα μας διέπραξε 953 παραβιάσεις το 2022, τόσο στη θάλασσα (οι 316 από τα πλοία του πολεμικού ναυτικού) όσο και στον αέρα (οι 637 από τα αεροσκάφη), ενώ αναφέρθηκε και σε 73 επισκέψεις στα νησιά αυτά, με τις 24 να έχουν γίνει από τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.

«Ευχή μας είναι οι Τούρκοι και οι Έλληνες να ζουν με ειρήνη, ευημερία, ασφάλεια και δίκαιη εκμετάλλευση του πλούτου της περιοχής. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» ανέφερε η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, κάνοντας ξανά λόγο για «συνεκμετάλλευση», ενώ επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας για το Κυπριακό, λέγοντας πως η μόνη λύση για το νησί είναι «δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ