Τη μετατροπή της Αγιάς Σοφίας και την «κόκκινη μηλιά» χρησιμοποίησε ο Ερντογάν για να μαζέψει ψήφους

 
erdogan elections 2023

Ενημερώθηκε: 23/03/23 - 10:39

Την Αγιά Σοφιά, την οποία μετέτρεψε σε τζαμί, χρησιμοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Οτούρκος πρόεδρος μίλησε επίσης για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και στην «κόκκινη μηλιά» που αποτελεί το σύμβολο του παντουρκισμού και της κατάκτησης.

«Όλο αναφέρω πού ήταν η χώρα και πού φτάσαμε. Εξηγώντας τα όσα κάναμε, δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Εγώ σε κάποιους λέω ‘’Αγία Σοφία’, αυτοί καταλαβαίνουν… Όμως όταν λέω ‘’Αγία Σοφία’’ κάποιοι άλλοι δεν το καταλαβαίνουν. Εμείς προχωράμε μαζί με όσους καταλαβαίνουν όταν λέμε ‘’Αγία Σοφία’’ και όταν λέμε ‘’Καραμπάχ’’.

Κάποιες φορές αναφέρομαι στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στο Akinci και σε άλλα μη επανδρωμένα. Ο κόσμος μας καταλαβαίνει αλλά κάποιοι μέχρι στιγμής δεν το καταλαβαίνουν. Αναφέρομαι στην ‘’κόκκινη μηλιά’’ και δεν το καταλαβαίνουν. Η ‘’κόκκινη μηλιά’’ είναι ένα όραμα. Το να φτάσεις σε αυτό το όραμα δεν είναι επίτευγμα το οποίο μπορεί να το πετύχει ο οποιασδήποτε» τόνισε ο τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκρίτης του ΣΚΑΙ από την κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ