Τουρκία: «Χρειαζόμαστε επειγόντως νέα μαχητικά για να μη βγάζουν οι Έλληνες γλώσσα»

 
Τουρκία: «Χρειαζόμαστε επειγόντως νέα μαχητικά για να μη βγάζουν οι Έλληνες γλώσσα»

Ενημερώθηκε: 23/01/23 - 12:10

Στον απόηχο του «μηδέν εις το πηλίκο» από τη συνάντηση Μπλίκεν - Τσαβούσογλου για τα F-16, η Τουρκία κάνει στροφή στην Μεγάλη Βρετανία.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμφωνία της Τουρκίας με τη Μεγάλη Βρετανία για εξοπλιστικά προγράμματα.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η αγορά 24 έως 48 Eurofighter κάποια εκ των οποίων μεταχειρισμένα, 3 φρεγάτες και μεταγωγικά C130.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «οι Έλληνας μας έχουν ξεπεράσει σε αριθμό μαχητικών και σε ποιότητα και πρέπει να πάρουμε μαχητικά τώρα, γιατί έχουν βγάλει γλώσσα και είναι προκλητικοί».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τούρκος υπουργός πήγε στην Ουάσιγκτον με σκοπό να φέρει πίσω έστω μία υπόσχεση για τα F-16 πριν από τις εκλογές, και μάλιστα χωρίς όρους, καθώς και με τον ενθουσιασμό ότι ήταν ο πρώτος πολιτικός που έγινε δεκτός επισήμως στην Ουάσιγκτον εδώ και 2 χρόνια. Ωστόσο, ο Τσαβούσογλου «έφαγε πόρτα» από τον Μπλίκεν. Η τουρκική αντιπροσωπεία δεν κατάφερε να αποσπάσει έστω πιθανή ημερομηνία για το ζήτημα αγοράς και εκσυγχρονισμού των F-16.

Από την άλλη ο Ερντογάν βιάζεται, και θέλει να έχει μια κάποια επιτυχία στο θέμα, ως προεκλογικό ατού. Γι αυτό και στρέφεται, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στην Μεγάλη Βρετανία για την αγορά μαχητικών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ