Τουρκία: Ο Μπαχτσελί φωτογραφίζει Ισραήλ και ΗΠΑ πίσω από το δυστύχημα με τον πρόεδρο του Ιράν

 
ERDOGAN BAHCELI

Ενημερώθηκε: 22/05/24 - 08:55

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, φωτογραφίζει το Ισραήλ και τις ΗΠΑ πίσω από το δυστύχημα με τον πρόεδρο του Ιράν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

«Πρέπει να προσέχουμε όσα συνέβησαν στο Ιράν να μην συμβούν τα ίδια και στην Τουρκία» είπε ο Μπαχτσελί και σημείωσε: «Είναι πράγματι δυστύχημα; H μήπως είναι δολιοφθορά; Δεν το ξέρω, αλλά αυτό το στρατηγικό γεγονός πρέπει να διευκρινιστεί σύντομα και να εξαφανιστούν όλες οι υποψίες. Αυτό είναι μια ανάγκη για την περιφερειακή ειρήνη. O ισχυρισμός του ρόλου του Ισραήλ στο δυστύχημα και πρέπει να ξεκαθαριστεί και πού στέκονται οι ΗΠΑ. Πρέπει να διευκρινιστεί αν με μια ενέργεια που επιχειρούν να δείξουν ως ατύχημα, μήπως υπήρχε σκοπός να διακοπεί το κλίμα του διαλόγου που είχε αρχίσει να επικρατεί στην περιοχή. Σκεφτόμαστε πως η καταστροφή που ζει σήμερα το Ιράν, μπορεί να συμβεί και στη χώρα μας, δεν είναι μια εικασία είναι επειδή έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας από τις ενέργειες των εχθρών μας  Με κάθε έννοια είναι απαραίτητο να είμαστε σε ετοιμότητα, χρειάζεται προσοχή, πρόληψη και εγρήγορση».

Ο Ερντογάν κήρυξε μονοήμερο πένθος για τον πρόεδρο του Ιράν

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στην Τουρκία για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Ραϊσί, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος κήρυξε μονοήμερο εθνικό πένθος. Ωστόσο, τα αντιπολιτευόμενα τουρκικά μέσα αναφέρουν: «Δεν θέλουμε να πενθούμε για τον πρόεδρο του Ιράν. Δεν κηρύξαμε πένθος για νεκρούς στρατιώτες μας και το κάνουμε για τον Ιράνο;».

Πηγή: skai.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ