Ανατριχίλα με τα τρία «σημάδια» που δείχνουν ότι έρχεται το τέλος του κόσμου

 
Ανατριχίλα με τα τρία «σημάδια» που δείχνουν ότι έρχεται το τέλος του κόσμου

Ενημερώθηκε: 05/11/18 - 14:40

Τρία άκρως ασυνήθιστα γεγονότα, που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στο Ισραήλ και φέρουν μεγάλες ομοιότητες με προφητείες που συνδέονται με το τέλος του κόσμου, έχουν αναστατώσει τους μελετητές αρχαίων θρησκευτικών κειμένων, που θεωρούν ότι ο ερχομός του Μεσσία πλησιάζει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Mirror», το πρώτο ανησυχητικό σημάδι ήταν η γέννηση της πρώτης κόκκινης δαμαλίδας των τελευταίων 2.000 ετών στο Ισραήλ, που παρουσιάζεται σε όλες τις προφητείες που συνδέονται με το τέλος του κόσμου, τόσο στον χριστιανισμό όσο και στον ιουδαϊσμό. Συγκεκριμένα, η Βίβλος αναφέρει ότι μετά τη γέννηση μιας κόκκινης δαμαλίδας ο Μεσσίας θα επιστρέψει.

Η είδηση της γέννησής της στις αρχές Σεπτεμβρίου ακολουθήθηκε από ισχυρισμούς ότι τον Οκτώβριο απαθανατίστηκαν ψάρια και άλλες μορφές ζωής σε δολίνες γύρω από τη Νεκρά Θάλασσα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Breaking Israel News, ο Ισραηλινός φωτορεπόρτερ Νοάμ Μπεντεΐν «είδε ψάρια στις δολίνες μικροοργανισμούς και άλγη». Ο ίδιος μάλιστα το χαρακτηρίζει εκπλήρωση των προφητειών του Ιεζεκιήλ, ο οποίος ανέφερε ότι η επιστροφή των Εβραίων θα κάνει τη θάλασσα να «ανθίσει» με ζωή. Η Νεκρά Θάλασσα έχει 37% περιεκτικότητα σε αλάτι, γεγονός που θεωρητικά καθιστά αδύνατη την ανάπτυξη ζωής, γι' αυτό και ο φωτορεπόρτερ έκανε λόγο για «8ο θαύμα του κόσμου».

Το τρίτο κατά σειρά ασυνήθιστο συμβάν, που έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω τις εικασίες περί έλευσης του Μεσσία, καταγράφηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, όταν ένα φίδι εθεάθη να έρπει ανάμεσα στις πέτρες του Τείχους των Δακρύων και να τρομάζει ένα περιστέρι, κάνοντας πολλούς να μιλήσουν για κακό οιωνό. Η εμφάνιση του ερπετού προκάλεσε ανησυχία, καθώς ο Διάβολος είχε τη μορφή φιδιού στον Κήπο της Εδέμ, ενώ, σύμφωνα με τις γραφές, ο Διάβολος θα κάνει την εμφάνισή του πριν από την έλευση του Μεσσία.

Οπως σημειώνει η «Mirror», παρότι αναρίθμητες θεωρίες για το τέλος του κόσμου έχουν αποδειχθεί λανθασμένες, αρκετοί ισχυρίζονται ότι η «αρχή του τέλους» θα ξεκινήσει στην πραγματικότητα το 2021.

Πηγή: Espresso