Δοκιμές σε ανθρώπους ενός εμβολίου κατα του κορονοϊού ξεκινάει το Ισραήλ

Δοκιμές σε ανθρώπους ενός εμβολίου κατα του κορονοϊού ξεκινάει το Ισραήλ
Ενημερώθηκε: 25/10/20 - 22:30

Κορονοϊός - Εμβόλιο: Δοκιμές για ένα πιθανό εμβόλιο κατά του Covid-19 θα ξεκινήσει το Ισραήλ. Το εμβόλιο  αναπτύχθηκε από ένα ερευνητικό ινστιτούτο που εποπτεύεται από το Υπουργείο Άμυνας την 1η Νοεμβρίου μετά τη λήψη κανονιστικής έγκρισης.

Ήδη το Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ (IIBR) ξεκίνησε δοκιμές του εμβολίου «BriLife» σε ζώα τον Μάρτιο και το Υπουργείο Υγείας έδωσαν τώρα το «πράσινο φως» για να πάει η διαδικασία στο επόμενο στάδιο.

Ογδόντα εθελοντές ηλικίας μεταξύ 18 και 55 ετών θα παρακολουθούνται για τρεις εβδομάδες για να δουν αν αναπτύσσονται αντισώματα, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Μια δεύτερη φάση δοκιμών, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, θα περιλαμβάνει 960 άτομα άνω των 18 ετών.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Σε περίπτωση επιτυχίας, προγραμματίζεται μια τρίτη, μεγάλης κλίμακας φάση με 30.000 εθελοντές για τον Απρίλιο και τον Μάιο. Εάν είναι επιτυχές, το εμβόλιο μπορεί στη συνέχεια να εγκριθεί για μαζική χρήση.

Το εμβόλιο, σύμφωνα με το υπουργείο, έχει ήδη δοκιμαστεί καλά σε ζώα και το IIBR έχει παράγει περισσότερες από 25.000 δόσεις για την πρώτη και τη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών.

«Ο τελικός μας στόχος είναι 15 εκατομμύρια μερίδες για τους κατοίκους του Κράτους του Ισραήλ και για τους στενούς γείτονές μας», δήλωσε ο Διευθυντής του IIBR Shmuel Shapira.

Δεν υπάρχουν ακόμη διεθνώς εγκεκριμένα εμβόλια, αλλά πολλά βρίσκονται σε προχωρημένες δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer Inc, Johnson & Johnson, AstraZeneca Plc και Moderna.

Το Ισραήλ, με πληθυσμό 9 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει αρχίσει να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο μετά από μια σταθερή μείωση του ποσοστού των καθημερινών λοιμώξεων. Η χώρα είχε 692 νέα κρούσματα το Σάββατο. Έχει αναφέρει 2.372 θανάτους από την πανδημία.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

ΠΗΓΗ: Reuters