Νέος συναγερμός στον κορονοιό: Έρχονται πάλι μέτρα;

 
Παράλληλα επισήμανε πως τώρα είναι μια καλή χρονική στιγμή για να πραγματοποιήσουν την τέταρτη δόση και όσοι δικαιούνται να την κάνουν.  Τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου θα είναι, σύμφωνα με τον κο Μαγιορκίνη, το «σημείο καμπής» στο οποίο θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο πως κινείται ο ιός στην χώρα.  Όπως τόνισε, θεωρεί πως τότε ίσως χρειαστούν κάποια ήπια μέτρα, ανάλογα με την κινητικότητα χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να κάνει προβλέψεις.  «Θεωρώ δηλαδή ότι δεν θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από χρήση μάσκας

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 19/06/22 - 22:36

Επέστρεψαν και πάλι τα σενάρια για λήψη μέτρων ενόψει της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, κλινικός ιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως θα υπάρξει παρέμβαση με μέτρα εφόσον παρατηρεί πίεση στο σύστημα υγείας

Σε κάθε περίπτωση, εκτίμηση του καθηγητή, βάσει των στοιχείων που παρατηρούνται είναι πως η πίεση αυτή θα είναι διαχειρίσιμη και δεν θα χρειαστούν, σε αυτή τη φάση, μέτρα. Όπως ανέφερε ο κος Μαγιορκίνης, τα μοντέλα προβλέπουν αρχικά μια μεγάλη αύξηση η οποία όμως εν συνεχεία θα φτάσει σε ένα «ταβάνι».

Το λογικό θα είναι να δούμε μια αύξηση κρουσμάτων για περίπου μια με δύο εβδομάδες και στη συνέχεια, αφού το νέο κύμα φτάσει σε αυτό το «ταβάνι», για το οποίο δεν μπορούμε ωστόσο να διευκρινίσουμε τι αριθμό κρουσμάτων θα αφορά, θα υπάρξει ύφεση και μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα καταγράφεται ο μισός αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με την κορύφωση του νέου κύματος πανδημίας.

«Δεν θεωρώ ότι θα φτάσει τις 20.000 διαγνώσεις» είπε σε κάθε περίπτωση ο κος Μαγιορκίνης προσθέτοντας όμως ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί και να αποκλειστεί.

Παράλληλα επισήμανε πως τώρα είναι μια καλή χρονική στιγμή για να πραγματοποιήσουν την τέταρτη δόση και όσοι δικαιούνται να την κάνουν. Τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου θα είναι, σύμφωνα με τον κο Μαγιορκίνη, το «σημείο καμπής» στο οποίο θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο πως κινείται ο ιός στην χώρα. Όπως τόνισε, θεωρεί πως τότε ίσως χρειαστούν κάποια ήπια μέτρα, ανάλογα με την κινητικότητα χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να κάνει προβλέψεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ