Ποια χειρουργική επέμβαση έκανε ο Πάνος Καμμένος και έχασε 55 κιλά

Ποια χειρουργική επέμβαση έκανε ο Πάνος Καμμένος και έχασε 55 κιλά
Ενημερώθηκε: 02/02/20 - 15:42

Εντυπωσιακή έχει γίνει η εικόνα του Πάνου Καμμένου μετά τα κιλά που έχασε. Σύμφωνα με πληροφορίες μια επέμβαση στο στομάχι του φαίνεται πως ήταν ο κύριος λόγος, που τον έβαλε σε διαδικασία αυστηρής δίαιτας, καθώς έπρεπε να χάσει κιλά.

Την προσπάθειά του να αδυνατίσει είχε αποκαλύψει και ο ίδιος, από το 2016, στην πρωινή εκπομπή του Mega. Μάλιστα, όπως λέγεται ακόμη και βελονισμό έχει κάνει για να τον βοηθήσει στην προσπάθεια της απώλειας των κιλών του.

Πάντως για την τελευταία βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει ο πρώην υπουργός Άμυνας υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική επιμήκη γαστρεκτομή, γνωστό και ως «γαστρικό μανίκι», (Sleeve Gastrectomy στην αγγλική ιατρική ορολογία). 

Οι χειρουργοί αφαίρεσαν μεγάλο τμήμα του στομάχου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας μακρύς σωλήνας σε συνέχεια του οισοφάγου που οδηγεί την τροφή προς το έντερο.

Ποια χειρουργική επέμβαση έκανε ο Πάνος Καμμένος και έχασε 55 κιλά

 

Η επέμβαση γίνεται λαπαροσκοπικά και η νοσηλεία είναι δύο ημερών. Θεωρείται μια επέμβαση πολύ χαμηλής θνητότητας, της τάξεως του 0,02%, και με κίνδυνο επιπλοκών της τάξεως του 3%. Ο κ. Καμμένος δεν βρέθηκε αντιμέτωπος με κάποιο πρόβλημα και όλα εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Oι λίγες δημόσιες εμφανίσεις του τους τελευταίους μήνες μαρτυρούν ότι έχει ακολουθήσει με συνέπεια τις οδηγίες που του έδωσαν οι ειδικοί του νοσοκομείου στο οποίο έκανε την επέμβαση.