Τι ζώδιο είναι η μαμά σου;

Τι ζώδιο είναι η μαμά σου;
Ενημερώθηκε: 13/05/17 - 00:25

Το αναντικατάστατο αυτό πλάσμα που μας έφερε στην ζωή γιορτάζει πάντα.

Κάθε δεύτερη Κυριακή βέβαια του Μαΐου, τιμάμε την μητρότητα και την εξιδανίκευση της ανθρώπινης ζωής μέσα από το πιο όμορφο και πολύτιμο πρόσωπο που μας χάρισε ο Θεός.

Από τότε που θυμόμαστε τον κόσμο, είναι η μορφή που πάντα υπήρχε δίπλα μας.  

Εκείνη που δίνει μάχες κάθε μέρα για να φροντίσει, να αναθρέψει, να προστατέψει, πολλές φορές αγνοώντας την δική της ύπαρξη.

Αφιερώνω αυτό το άρθρο μου, σε όλες τις μανούλες … και μέσα από την Αστρολογία θα γνωρίσετε τα  χαρακτηριστικά που τις διακρίνουν, ανάλογα σε ποιο από τα 12 ζώδια ανήκουν.    

ΚΡΙΟΣ [ Η Δυναμική μαμά ]

Είναι εκείνη που θα δίνει πάντα θάρρος στους άλλους, … ενώ μπορεί  μέσα της να έχει [ σπάσει ]. Η μαμά με τις απεριόριστες αντοχές που μεταφράζονται σε σωματικές αλλά και ψυχικές. Διδάσκει τα παιδιά της να μάχονται στην ζωή τους και να μην εγκαταλείπουν ποτέ πριν ολοκληρώσουν τον σκοπό για τον οποίο ξεκίνησαν. Γίνεται κάποιες φορές τόσο ισχυρή, που εξαφανίζει με την προσωπικότητα της τον ρόλο του μπαμπά, αναλαμβάνοντας και το έργο εκείνου με πάθος.

ΤΑΥΡΟΣ [ Η Σταθερή μαμά ]

Δεν ξεχνά ποτέ τι έχει υποσχεθεί στα παιδιά της και αναλαμβάνει πάντα τις ευθύνες της. Της αρέσει να τα περιποιείται και γίνεται υπερβολική με της διατροφικές συνήθειες των παιδιών της. Πάντα θέλει να υπάρχει υλική σταθερότητα στην οικογένεια, γι αυτό όταν κάποιες φορές υπάρχουν οικονομικά προβλήματα βρίσκεται σε κρίση. Είναι η μαμά που στηρίζει τα παιδιά της σε ότι απόφαση πάρουν και ενισχύει κάθε μέρα την αυτοπεποίθηση τους.

ΔΊΔΥΜΟΙ [ Η Νεανική μαμά ]

Η νοοτροπία της είναι να μεγαλώνει δίπλα στα παιδιά της χωρίς το χάσμα των γενεών. Όποια και αν είναι η ηλικία της, εκείνη παραμένει έφηβη και αυτό βοηθά στο να καταλαβαίνει τις ανάγκες τους. Φροντίζοντας τα παιδιά της, τους αναπτύσσει νέες ιδέες μέσα από συζητήσεις που είναι το μεγάλο της ατού. Εφευρίσκει πάντα κάτι καινούριο, που να δίνει χαρά στα παιδιά της και να τους ανεβάζει την ψυχολογία. Είναι μία πολύ μοντέρνα μαμά και καμάρι των παιδιών της, που είναι σύγχρονη και ενεργητική.

 

ΚΑΡΚΊΝΟΣ [ Η Τρυφερή μαμά ]

Η μαμά αυτή έχει στραμμένη την προσοχή της στην οικογένεια και της ανάγκες της. Από την στιγμή που θα φέρει στην ζωή τα παιδιά της, αφιερώνεται με πάθος στην ανατροφή τους και σε όλη την διάρκεια της ζωής της είναι ταμένη να υπηρετεί την μητρότητα. Η αγκαλιά της είναι πάντα ζεστή και γλυκαίνει κάθε πόνο. Είναι ενωτική σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, γιατί πάνω από όλα θεωρεί ότι κανένας κρίκος στην οικογένεια δεν πρέπει να σπάσει.

ΛΕΩΝ [ Η Προστατευτική μαμά ]

Η μαμά Λέων είναι πολύ προστατευτική με τα παιδιά της και ποτέ δεν τα αφήνει εκτεθειμένα σε κινδύνους. Φροντίζει να κάνει τα πάντα για να τα βλέπει ευτυχισμένα και να έχουν μία καλή πορεία στην ζωή τους. Μάχεται για την σωστή εκπαίδευση τους, γιατί πιστεύει ότι μέσα από την μάθηση θα έχουν πρόσβαση σε ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Της αρέσει να τα καμαρώνει και για αυτό τα προωθεί στο να κάνουν σπουδαία πράγματα ώστε να ξεχωρίζουν από τους συνομήλικες τους.   

ΠΑΡΘΈΝΟΣ [ Η Τελειομανής μαμά ]

Είναι η περισσότερο ενημερωμένη μαμά σε ότι αφορά την υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών της. Φροντίζει τα πάντα και κουράζετε μόνο όταν καταλάβει ότι τα παιδιά της την έχουν αγνοήσει σε ότι τους έχει συμβουλέψει. Θέλει να είναι όλα στην εντέλεια, βάζοντας πάντα προτεραιότητα τους άλλους και μετά τον εαυτό της. Δείχνει άτρωτη, μα είναι πολύ ευαίσθητη και συναισθηματική. Από την στιγμή που θα γίνει μάνα, θα δοθεί ολοκληρωτικά στα παιδιά της και θα φροντίζει με πάθος να μην τους λείψει τίποτα.

ΖΥΓΌΣ [ Η Δίκαια μαμά ]

Η μαμά Ζυγός είναι μία ισορροπημένη προσωπικότητα και φροντίζει πάντα να ζυγίζει τις καταστάσεις με σκέψη χωρίς να βιάζεται να πάρει αποφάσεις που θα μετανιώσει αργότερα. Προτρέπει τα παιδιά της να είναι κοινωνικά, τους καλλιεργεί τα ταλέντα τους και τα εντάσσει σε ομάδες που θα τα βοηθήσουν να κοινωνικοποιηθούν πολύ σύντομα. Η δικαιοσύνη χαρακτηρίζει την σχέση με τα παιδιά της και προσπαθεί να τους χαρίσει ηρεμία και ψυχική ισορροπία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ [ Η Συναισθηματική μαμά ]

Είναι η μαμά που βρίσκεται πάντα δίπλα στα παιδιά της και τα ενθαρρύνει σε κάθε βήμα τους. Είναι η καλύτερη σύμβουλος και ψυχολόγος γιατί δεν βλέπει επιφανειακά τα πράγματα, αλλά σε βάθος. Έντονα συναισθηματική δεν αφήνει τίποτα να περάσει χωρίς να το αναλύσει από τον ψυχικό της κόσμο. Νοιώθει τις ανάγκες της οικογένειας και είναι εκεί πάντα για να βοηθά και να γίνεται μαχητής για κάθε κίνδυνο που απειλεί βλαστάρια της.

ΤΟΞΌΤΗΣ [ Η Αισιόδοξη μαμά ]

Σίγουρα η μαμά Τοξότης δεν είναι μία συνηθισμένη προσωπικότητα. Γίνεται φίλη με τα παιδιά της και ενθαρρύνει κάθε τους προσδοκία και στόχο. Είναι πολλές φορές εκείνη που θα συμμετέχει ενεργά σε παιδικά πάρτυ κάνοντας το κλόουν, ή θα βρίσκει τρόπους να γεμίζει αισιοδοξία τα βλαστάρια της, σε μία δύσκολη στιγμή τους. Είναι η προσωποποίηση της χαράς, ακόμη και αν έχει μία δύσκολη ζωή, θα προσπαθήσει να είναι ο Ήλιος που θα ζεστάνει τις κρύες μέρες της οικογένειας της.

ΑΙΓΌΚΕΡΟΣ [ Η Σοβαρή μαμά ]

Είναι η μαμά που διδάσκει στα παιδιά της από πολύ μικρή ηλικία, να είναι αξιοπρεπή. Η σπατάλη την εκνευρίζει και έτσι τα βλαστάρια της καλλιεργούνται στο να σέβονται την ύλη και να κάνουν οικονομία. Αν και δεν είναι πολύ τρυφερή μαμά, είναι όμως πολύ ουσιαστική σε κάθε της εκδήλωση. Σπάνια θα τάξει κάτι που μετά από καιρό θα το έχει ξεχάσει. Έτσι ο λόγος της έχει δύναμη στο χρόνο και τα παιδιά της έχουν πάντα ένα πολύ δυνατό και ειλικρινές στήριγμα από εκείνη.

ΥΔΡΟΧΌΟΣ [ Η Προοδευτική μαμά ]

Είναι η μαμά που αφοσιώνεται στα παιδιά της, αλλά αφήνει πάντα ένα προσωπικό κομμάτι για εκείνη.  Έχει ανοικτό μυαλό και εμπνέει τα παιδιά της σε κάθε πρωτοποριακή κατεύθυνση. Τους δίνει πολλά εφόδια, αλλά από τα πιο σημαντικά είναι η εμπιστοσύνη και η αυτοπεποίθηση που τους καλλιεργεί από την μικρή τους ηλικία. Βρίσκεται κοντά τους πάντα στα δύσκολα χωρίς πολύ συναισθηματισμούς, αλλά με ουσιαστική και δυνατή παρουσία.

ΙΧΘΎΕΣ [ Η Ονειροπόλα μαμά ]

Είναι μια πολύ ευαίσθητη και συναισθηματική μαμά που θα κάνει όμορφα όνειρα για τα παιδιά της. Τα θεωρεί απόλυτα δική της προέκταση και μάχεται ώστε να μην τους λείψουν πράγματα που κάποτε εκείνη στερήθηκε. Δυσκολεύεται να τους επιβάλλει πειθαρχεία, αλλά είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι η αγάπη της θα τα βάλει στον σωστό δρόμο. Είναι αλήθεια ότι έχει έναν μοναδικό τρόπο να τα καταφέρνει με επιτυχία, εκεί που οι άλλες μαμάδες εγκαταλείπουν την προσπάθεια.