Άσκηση-μήνυμα του Πολεμικού Ναυτικού στην Τουρκία, εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από την βύθιση πλοίου

 
Άσκηση-μήνυμα του Πολεμικού Ναυτικού στην Τουρκία, εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από την βύθιση πλοίου

Ενημερώθηκε: 26/10/21 - 15:28

Σε απόλυτη ετοιμότητα να ανταποκριθεί στις τουρκικές προκλήσεις είναι το Πολεμικό Ναυτικό όπως αποδείχθηκε με το συνδυασμό εθνικών ασκήσεων «Αστραπή», «Λόγχη», «Βροντή» και «Ορμή», που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή κεντρικού Αιγαίου και Μυρτώου πελάγους.

Στις ασκήσεις συμμετείχαν μονάδες των διοικήσεων φρεγατών, υποβρυχίων, ταχέων σκαφών, πλοίων επιτήρησης και αεροπορίας ναυτικού.

Συμφωνα με την σχετική ανακοίνωση στις ασκήσεις εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών, κατά πραγματικού στόχου επιφανείας (πρώην ρυμουλκού «Άτλας»), κατά ρυμουλκούμενου στόχου αέρος, γυμνάσια πυρών κατά σκοποσήμου, σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας, βολή τορπίλης γυμνασίων κατά στόχου επιφανείας από υποβρύχιο και αντικείμενα εξάσκησης σε όλα τα είδη ναυτικού πολέμου.

Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Η αποτελεσματικότητα και η απόδοση των μονάδων σε σύνθετα σενάρια αυξημένης δυσκολίας κατέδειξαν για ακόμα μία φορά το αξιόμαχο του στόλου, προστίθεται στην ανακοίνωση.