Βράβευση της Σμηναγού (ΥΝ) Αικ.Σιγάλα από τον ΥΦΕΘΑ κ. Ι.Κεφαλογιάννη

 
Βράβευση της Σμηναγού (ΥΝ) Αικ.Σιγάλα από τον ΥΦΕΘΑ κ. Ι.Κεφαλογιάννη

Ενημερώθηκε: 17/11/23 - 19:53

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Την Σμηναγό και Ιπτάμενη Νοσηλεύτρια Αικατερίνη Σιγάλα βράβευσε και ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, του Διευθυντή της Διευθύνσεως Υγειονομικού του ΓΕΑ ( ΓΕΑ/ΔΥΓ) Υποπτεράρχου (ΥΙ) Παναγιώτη Κωστόπουλου και του Ταξίαρχου (ΥΙ)  Κωνσταντίνου Σιαφάκα.

Η βράβευση της Σμηναγού (ΥΝ) Αικατερίνης Σιγάλα έγινε «για τον αλτρουισμό της να σώσει άνδρα με επιληπτική κρίση ενώ συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ» όπως τονίζεται στο «διά ταύτα», παραμένοντας δίπλα του μέχρι να καταφθάσουν οι πρώτες βοήθειες.

Όταν έγινε γνωστό το γεγονός, ο ΥΦΕΘΑ είχε  ζητήσει από το ΓΕΕΘΑ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη βράβευση της Σμηναγού, κάτι το οποίο έγινε την περασμένη εβδομάδα, στις 10 Νοεμβρίου 2023, από τον ίδιο τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο οποίος της απένειμε την Ηθική Αμοιβή των «Συγχαρητηρίων» σε ειδική μικρής διάρκειας τελετή που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του.

Τώρα ο κ.Κεφαλογιάννης, αφού ευχαρίστησε τη Σμηναγό, εκ μέρους της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, της εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση για το πνεύμα ανθρωπισμού που επέδειξε: «Τέτοιου είδους πράξεις αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον αξιακό κώδικα που διέπει τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε χαρακτηριστικώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη στάση της Σμηναγού είχε εκθειάσει με ανάρτηση της στο Facebook, στα ελληνικά και στα αγγλικά, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, ως εξής: «Η Σμηναγός και Ιπτάμενη Νοσηλεύτρια της Πολεμικής Αεροπορίας, Αικατερίνη Σιγάλα, επέδειξε την ακλόνητη δέσμευσή της να βοηθά τους άλλους, όταν βρέθηκε μπροστά σε μια έκτακτη κατάσταση, ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Σμηναγός Σιγάλα, συμμετείχε σε εξειδικευμένο πρόγραμμα αγγλικών για την αεροπορία του Ινστιτούτου Ξένων Γλωσσών του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, το οποίο παρέχει εκπαίδευση και πολιτιστική εμβάθυνση για στελέχη του αμερικανικού στρατού και διεθνών εταίρων. Μια μέρα, ενώ βρίσκονταν στην τάξη, η Αικατερίνη και ο δάσκαλός της άκουσαν ένα ανησυχητικό ήχο και αμέσως αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ένας άνδρας υπέστη επιληπτική κρίση και βρέθηκε στο διάδρομο με τραύμα στο κεφάλι. Η Σμηναγός Σιγάλα, ιπτάμενη νοσηλεύτρια με πάνω από 13 χρόνια ιατρικής εμπειρίας, επενέβη για να βοηθήσει. Αξιολόγησε την κατάσταση, βοήθησε τον τραυματία και παρέμεινε δίπλα του μέχρι να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες. Οι ενέργειες της Σμηναγού Σιγάλα όχι μόνο αναγνωρίστηκαν από την ηγεσία του Ινστιτούτου, αλλά συμβάδισαν και με την προσωπική της πεποίθηση να βοηθά τους άλλους. Είπε: "Ως ιπτάμενη νοσηλεύτρια, δεν ξεχνώ ποτέ να συμβάλλω θετικά στη ζωή κάποιου άλλου, ακόμα και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες. Αυτή η μέρα ήταν μία από αυτές, και είμαι απεριόριστα ευγνώμων που πρόσφερα άμεση βοήθεια και είμαι ευτυχισμένη που ξέρω ότι αυτός ο άνδρας είναι τώρα ασφαλής και υγιής.” Ευχαριστούμε, Σμηναγέ Σιγάλα!», κατέληγε στην ανάρτηση της η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ