Έτσι έγινε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών

 
Έτσι έγινε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών

Ενημερώθηκε: 21/07/23 - 13:19

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠΟΠ) σε κατάσταση αμόκ αναστάτωσε σήμερα το πρωί την επίλεκτη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2η ΜΑΛ) στον Ασπρόπυργο, γεγονός που ανάγκασε εκτός από ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και επίλεκτους κομάντος των Ενόπλων Δυνάμεων, που μετέβησαν άμεσα εκεί, να σπεύσει και ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κώστας Φλώρος, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπηρετήσει στη Μονάδα αυτή.

Αυτή τη στιγμή το επεισόδιο έχει λήξει, ο ΕΠΟΠ έχει συλληφθεί από τη Στρατονομία και παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ και ευτυχώς ουδείς έχει τραυματιστεί, ούτε από τους συναδέλφους του ΕΠΟΠ, ούτε ο ίδιος ο συλληφθείς και αναμένεται η έκδοση κάποιου δελτίου τύπου για τον περαιτέρω επικοινωνιακό χειρισμό του θέματος.

Συμφώνa με τις πληροφορίες ο ΕΠΟΠ, παλαιός και έμπειρος κομάντος της Μοίρας, με 22 χρόνια στο στράτευμα, φαίνεται πως για κάποιο λόγο που δεν έχει γίνει ακόμα θετικά γνωστός (οι πληροφορίες αναφέρουν επειδή τον έβαλε ο προϊστάμενός του σε υπηρεσία πυρασφάλειας ή περίπολο πυρασφάλειας στην Αττική, λόγω των πυρκαγιών, ενώ άλλες αναφέρουν ότι επιχείρησε να βγει από το στρατόπεδο χωρίς άδεια και τον σταμάτησαν στην πύλη, ενημερώνοντας σχετικώς τον διοικητή), εξεμάνη και με το ατομικό του τυφέκιο άρχισε να βάλλει με αβολίδωτα («άσφαιρα») ενώ έριξε και καπνογόνο. Η πληροφορία ότι είχε συλλάβει τον Διοικητή του δεν επιβεβαιώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Ως προελέχθη το επεισόδιο τώρα έχει λήξει, αλλά για να γίνει αυτό αναγκάστηκε να μεταβεί ΑΜΕΣΑ επί τόπου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος φαίνεται πως συνέβαλε και αυτός με τον τρόπο του και το κύρος του, μεταξύ του προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων, στην ομαλή εκτόνωση του όλου θέματος ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ!

Αναμένονται, πρώτο το δελτίο τύπου του ΓΕΕΘΑ για την επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος και, δεύτερο, τι θα γίνει από εδώ και πέρα τόσο με τον συλληφθέντα ΕΠΟΠ, όσο και με το ηθικό της ιστορικής 2ης ΜΑΛ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ