Οι «πρωτιές» της φετινής παρέλασης στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου

 
aeroplanoforo

Ενημερώθηκε: 21/03/23 - 22:37

Πολλές και σημαντικές είναι οι «πρωτιές» της φετινής στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 το Σάββατο στην Αθήνα, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας!

          Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες και στοιχεία, για πρώτη φορά θα εμφανιστούν στην παρέλαση των Αθηνών τα εξής:

  • Μία τετράδα αναβαθμισμένων μαχητικών αεροσκαφών F-16V Viper της 343 Μοίρας.
  • Μια τετράδα νέων – ολοκαίνουργιων – μαχητικών Rafale F3R, που επίσης αυτά θα πετάξουν για πρώτη φορά, καθώς πέρσι είχαν πετάξει τα της πρώτης εξάδας παραλαβής που ήταν τα μεταχειρισμένα από τη Γαλλική Αεροπορία.
  • Οι δύο προαναφερθείσες τετράδες, δηλαδή η τετράδα των F-16V σε συνδυασμό με την αντίστοιχη των Rafale, θα πετάξουν ΜΑΖΙ σε παρέλαση για πρώτη φορά, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό από καθαρά σημειολογικής πλευράς, καθώς ήδη αρχίζουν και συνθέτουν την Πολεμική Αεροπορία του μέλλοντος!
  • Μολονότι δεν είναι η πρώτη φορά, εντούτοις – τιμητικώς – δεν μπορεί να μην αναφερθεί η πτήση του μοναδικού ιστορικού αεροσκάφους Spitfire της ΠΑ, του ιστορικού παλαίμαχου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που θα «ανοίξει» το αεροπορικό σκέλος της παρέλασης, μαζί με όλα τα υπόλοιπα (πασι)γνωστα πτητικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας!
  • Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί ενώπιον των επισήμων και του Ελληνικού λαού η «πλήρης» Ίλη Ιππικού, που εδρεύει στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα.
  • Την παρθενική τους εμφάνιση στην παρέλαση των Αθηνών θα πραγματοποιήσουν και τα νέα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) τύπου Marder-1A3 του Ελληνικού Στρατού, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες θα εμφανιστεί μία Ίλη.
  • Επίσης θα παρελάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα
  • προσωπικό της  5ης  Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας από την Κρήτη.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι από πλευράς Αεροπορίας Στρατού θα εμφανιστεί για πρώτη φορά πάνω από την Αθήνα μία ολόκληρη «οκτάδα» των ελικοπτέρων επιθετικής αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior, κάτι που από μόνο του είναι ένα στοιχείο εντυπωσιακό!

Αυτά τα στοιχεία είναι από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, καθώς άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρχει τουλάχιστον μία ακόμα «έκπληξη», που για προφανείς λόγους κρατείται «επτασφράγιστο μυστικό», αλλά μέχρι να το δούμε… αναμένουμε.                

«Ιχνηλάτης»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ