Στην Κύπρο Χαρδαλιάς και Φλώρος για τις εκδηλώσεις Μνήμης για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή

 
Στην Κύπρο Χαρδαλιάς και Φλώρος για τις εκδηλώσεις Μνήμης για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή

Ενημερώθηκε: 19/07/23 - 13:53

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Στην Κύπρο βρίσκονται ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Χαρδαλιάς (από χθες) και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κώστας Φλώρος (από σήμερα) προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Ελληνική Πολιτεία και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στις εκδηλώσεις Μνήμης για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή του Ιουλίου του 1974.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες, ο ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε μονάδες και υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), καθώς και τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ», τύπου MEKO-200HN, που ναυλοχούσε στο λιμάνι της Λεμεσσού, η οποία – ως γνωστόν – συμμετέχει στη ναυτική δύναμη της επιχειρήσεως UNIFIL των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (“United Nations Interim Force in Lebanon - Maritime Task Force/UNIFIL-MTF).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο σκάφος ο κ.Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Σάσσαρη ΠΝ για την επιχείρηση της UNIFIL-MTF, περιηγήθηκε στα διαμερίσματα της μονάδας επιφανείας και μίλησε στο πλήρωμα.

Ακολούθως ο Υφυπουργός μετέβη στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» του ΓΕΕΦ, στο Μαρί, όπου τον υποδέχθηκε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ, καθώς και ο Διοικητής της Βάσεως, Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Γενναδίου ΠΝ.

Κατά την εκεί επίσκεψή του ο ΥΦΕΘΑ ενημερώθηκε για την οργάνωση και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, ενώ μετά επισκέφθηκε εγκαταστάσεις της Διοικήσεως Πολεμικών Πλοίων, της Μονάδος Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ), καθώς και το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης «Αρχιπλοίαρχος ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ