Τελετή παραδόσεως και παραλαβής καθηκόντων Εκπ. Τύπου ΓΕΑ – «Φαντομάς» έφυγε και «Φαντομάς» ήλθε

 
Τελετή παραδόσεως και παραλαβής καθηκόντων Εκπ. Τύπου ΓΕΑ – «Φαντομάς» έφυγε και «Φαντομάς» ήλθε

Ενημερώθηκε: 13/06/24 - 17:53

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, πραγματοποιήθηκε η τελετή παραδόσεως – παραλαβής των καθηκόντων του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΑ, από τον Σμήναρχο (Ι) Σωτήριο Μαγκώτσιο, στον Σμήναρχο (Ι) Αλέξανδρο Χαλκόπουλο.

Ο Σμήναρχος (Ι) Σ.Μαγκώτσιος, «Φαντομάς» από μικρός στην Αεροπορία, με τα αναγνωριστικά RF-4E Phantom της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνωρίσεως (384 ΜΤΑ) της Λάρισας, που έχει αναστείλει τη λειτουργία της μετά την απόσυρση του τύπου από την ΠΑ, κάθισε στην «ηλεκτρική καρέκλα» του Εκπροσώπου Τύπου ΓΕΑ επί διετία, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για το ΓΕΑ, όπου δεν ήταν καθόλου εύκολο να προβληθεί το έργο του Κλάδου ει μη μόνο σε ορκωμοσίες σμηνιτών, επισκέψεις του αρχηγού και θλιβερά συμβάντα, εξαιτίας των «εσφαλμένων αντιλήψεων» που ίσχυαν τότε για όλους στο Στρατόπεδο «Παπάγου». Παρόλα αυτά πέτυχε, με την ηρεμία του, τον χαρακτήρα του και το χαμόγελό του, ώστε το γραφείο του να γίνεται τόπος συνεργασίας και διεργασιών των Στρατιωτικών Συντακτών, ένας φιλόξενος χώρος, που μπορούσες να συζητήσεις και να αναλύσεις αεροπορικά θέματα με ειλικρίνεια, έστω και στο off-the-record και να αντιληφθείς μία κατάσταση και ένα θέμα. Αποχωρεί για άλλη ανώτερη θέση έχοντας αφήσει πίσω του ένα θετικό έργο.

Ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου Σμήναρχος (Ι) Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, προέρχεται και αυτός ως «Φαντομάς» από την 348 ΜΤΑ της Λάρισας και στο παρελθόν, ως Επισμηναγός, είχε ξαναπεράσει από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΑ και επομένως έχει μία «γεύση» από τη θέση και τις απαιτήσεις της. Πρόκειται για μία πολύ καλή επιλογή του Αρχηγού ΓΕΑ και καθώς τώρα οι «αντιλήψεις» στο Στρατόπεδο «Παπάγου» έχουν επανέλθει στην ορθή κανονικότητά τους σε όλα τα επίπεδα , εκτιμάται ότι θα μπορέσει να προβάλει έτι περαιτέρω το έργο της ΠΑ αλλά και τις καθημερινές σχέσεις και τριβή με τους Στρατιωτικούς Συντάκτες.

Καλή επιτυχία στο έργο αμφοτέρων στις νέες τους θέσεις και καλή τύχη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ