Γιατί ο πολιτικός χρόνος του Χρήστου Στυλιανίδη στην Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα!

 
Νίκος Αναστασιάδης - Χρήστος Στυλιανίδης

Ενημερώθηκε: 31/01/22 - 20:32

Του Γιάννη Μιχελάκη

Αρθρογράφος: Γιάννης Μιχελάκης

Έχει πολιτικό μέλλον ο Χρήστος Στυλιανίδης μετά την καταφανή αδυναμία του, ως αρμόδιος υπουργός, να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του τελευταίου κύματος κακοκαιρίας;

Στην Ελλάδα σίγουρα όχι! Και μάλιστα μετά την -επίσης καταφανή- «κίτρινη κάρτα», που του έβγαλε ο πρωθυπουργός, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, όταν δήλωσε, ότι στηρίζει την επιλογή του να αναβαθμίσει σε Υπουργείο, την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στήριξης στον Κύπριο πολιτικό…

Μπορεί όμως ο κ. Στυλιανίδης να μην έχει πλέον πολιτικό μέλλον στην Ελλάδα, έχει όμως αλλού (ή τουλάχιστον, αυτός, θέλει να έχει)… Και συγκεκριμένα στην Κύπρο!

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο Χρήστος Στυλιανίδης θεωρούσε την ανάληψη του συγκεκριμένου υπουργείου στην Ελλάδα, ως «σκαλοπάτι», για την διεκδίκηση της Προεδρίας στην Κύπρο το 2023.

Θα μου πείτε από υπουργός στην Ελλάδα, Πρόεδρος στην Κύπρο;

Η απάντηση είναι «ναι»! Μάλιστα, αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει και στο παρελθόν, με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη, αν δεν είχε σημειωθεί το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα με το κυβερνητικό «Φάλκον» στο Βουκουρέστι τον Σεπτέμβριο του 1999.

Και είναι αξιοσημείωτο, πως ο κ. Στυλιανίδης, φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος, όχι με την στήριξη του κεντροδεξιού κόμματος του «Δημοκρατικού Συναγερμού» στο οποίο ανήκει, αλλά ως επιλογή του κομμουνιστικού κόμματος της Μεγαλονήσου, του ΑΚΕΛ!

Παρά το γεγονός, ότι ο κ. Στυλιανίδης ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος του Νίκου Αναστασιάδη, σήμερα οι σχέσεις του με τον Κύπριο Πρόεδρο είναι, το λιγότερο, κάκιστες! Και αυτό γιατί ο Χρήστος Στυλιανίδης χρεώνει στον Κύπριο Πρόεδρο την μη ανανέωση της θητείας του στην Κομισιόν, λόγω της διαφωνίας του στον χειρισμό της υπόθεσης των λεγόμενων «χρυσών διαβατηρίων». Η δε πλευρά του κ. Αναστασιάδη χρεώνει στον πρώην Επίτροπο επιθετικά δημοσιεύματα κατά του Κύπριου Προέδρου.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι στην κούρσα, για το ποιος θα λάβει το χρίσμα του ΑΚΕΛ στις προσεχείς Προεδρικές εκλογές, αντίπαλος του κ. Στυλιανίδη δεν είναι -μέχρι στιγμής- κάποιο από τα στελέχη του κομμουνιστικού κόμματος, αλλά ένας άλλος κεντροδεξιός πολιτικός, σημερινός υπουργός της κυβέρνησης Αναστασιάδη: Ο νυν υπουργός υγείας Γιώργος Παμπορίδης!

Ο κ. Παμπορίδης είναι δικηγόρος, έκανε δε, τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο δικηγορικό γραφείο του αείμνηστου Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου.

Τον κ. Στυλιανίδη, ως διάδοχο του Νίκου Αναστασιάδη, βλέπουν θετικά οι Βρυξέλλες και προσωπικά ο αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς, (δεν θα μου έκανε εντύπωση αν μάθαινα, ότι τα τελευταία 24ωρα έπεσαν τηλέφωνα στήριξής του από την «Εσπερία»). Και αυτό γιατί οι θέσεις του για την λύση του κυπριακού περιέχουν συμβιβασμούς, που ικανοποιούν τον διεθνή παράγοντα, αλλά για κάποιους άλλους παραβιάζονται «κόκκινες γραμμές».

Όμως, αυτός είναι και ο προβληματισμός, που έχει το ΑΚΕΛ, για να τον επιλέξει ως υποψήφιο του: Οι θέσεις του για το εθνικό θέμα, τις οποίες μάλιστα προσπαθεί να περάσει στην Κύπρο μέσα από δράση του ΟΠΕΚ, (Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας), μια κίνηση ταυτόσημη, σε θέσεις και απόψεις, με αυτήν του Κώστα Σημίτη, ο οποίος την αξιοποίησε για να κυριαρχήσει στο ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά.

Το πότε, λοιπόν, θα κάνει την κίνησή του, ο κ. Στυλιανίδης, για να υλοποιήσει τα σχέδια του, για τις προσεχείς Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, εξαρτάται από τις εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και στις Βρυξέλλες.

Σε κάθε περίπτωση, με βάση τα παραπάνω, αλλά και με δεδομένη την «κίτρινη κάρτα» που έχει ήδη φάει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον κ. Στυλιανίδη ο πολιτικός του χρόνος στην Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα…

ΠΗΓΗ: Realnews